CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, esnaf ziyareti sırasında girdiği bir kasap dükkanında hesap makineleriyle karşılaştı.
Bakırlıoğlu'nun geldiği sırada en düşük emekli aylığıyla alınabilecek kıyma miktarı üzerine hesap yaptıklarını belirten esnaf, siyasetçinin sorusu üzerine şunları kayda geçirdi:
"2020'yi baz alıyoruz. O yıl en düşük emekli maaşıyla 34 kilo kıyma alınabiliyordu. Bugün emekli aynı 34 kiloyu almak istese maaşının 28 bin 900 lira olması gerekir. Ama değil.
Demek ki emeklinin cebinden 8 bin 900 lira buhar olmuş. Bu kayıp da yaklaşık 10,5 kilo ete denk geliyor. Her yıl biraz daha kayıp, her yıl biraz daha düşüş."
Bakırlıoğlu da Türkiye’nin hayvancılık potansiyeline rağmen kırmızı etin lüks hale geldiğini yineledi.
Artan maliyetlere dikkati çekerek şöyle konuştu:
"Bu ülke hayvancılığın güçlü olduğu bir ülkeydi. Bugün kırmızı et lüks oldu. Beyaz et fiyatları da hızla artıyor. İthalat–ihracat kararları, maliyet baskısı, yem fiyatları derken sonuç yine vatandaşa çıkıyor. Olan dönüp dolaşıp halka oluyor.
Bu mesele sadece kıyma meselesi değil. Bu, emeklinin sofrasından eksilen 10 kilo et demektir. Bu, torununa harçlık veremeyen, pazarda filesini dolduramayan milyonlar demektir. En düşük emekli maaşı artık kasap tezgâhında eriyor.
Ekonomi yönetimi rakamlarla oynayabilir ama emeklinin mutfağındaki yangını gizleyemez."
NEFES
Galata Kulesi İBB'den alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı, giriş ücreti 30 TL'den 100 TL'ye çıktı!
Cinci hocanın ifadesi ortaya çıktı! "Bana kumpas kuruldu"
AKP’li vekilin hakaret ettiği esnaf saldırıya uğradı!
Murat Ongun: "İtibar suikastları yapılıyor bunun adı modern işkence"
Erdoğan'ın en yakınıydı: "Dost acı söyler" diyerek verdi veriştirdi!
Celal Şengör’den Bakan Tekin’e çok sert sözler: "Sen ülkemizin geleceği için tehditsin"
AKP’nin kalesinde ‘Hayat pahalılığı’ isyanı
SGK çatırdıyor: Emekli aylıkları zor ödeniyor
CHP'nin deprem bölgesindeki mücbir sebep haline ilişkin araştırma önerisi reddedildi!
Genç sevgili skandalı bu kez AKP'li belediyede patladı! Habere jet hızıyla yayın yasağı geldi