Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Yarışın en hararetli geçtiği yer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel önem verdiği ve 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra partisi AKP’ye hedef olarak gösterdiği İstanbul’da, Başkanlığı elinde bulunduran CHP de kampanyasını sürdürüyor.
AKP’nin adayı Murat Kurum’un son dönemde yaptığı hatalar, partisi tarafından da eleştiriliyor. Öyle ki, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sürekli eleştirdikleri DEM Parti’nin İstanbul’da yüzde 10’a yakın oy almasını istedi:
"DEM Parti, en güçlü siyasi figürlerinden birini İstanbul'da aday yaptı. DEM'in İstanbul'daki oyunu biliyoruz. En azından bu oy seviyesine ulaşacak bir performansın ortaya konması lazım."
Adayların çalışmaları sürerken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını açıklıyor. Son olarak ALF Araştırma şirketi, 21 Şubat 4 Mart tarihlerinde İstanbul'da yaptıkları anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
4 bin 400 kişiyle yapılan ankette katılımcılara, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" diye soruldu.
Anketin sonuçları şöyle...
CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 37,8 (2019 yerel seçimlerinde İmamoğlu, İstanbul'da yüzde 48,80 oy almıştı)
Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum: Yüzde 36,9 (2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı İstanbul'da yüzde 48,55 oy aldı)
DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş: Yüzde 4,6
İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 4,3
Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 4,1
Yeniden Refah Partisi İstanbul adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 4
Kararsız: Yüzde 5,2
Gerçek Gündem
Bakan Koca açıkladı: 13.695 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.255.607’ye, can kaybı da 21.685’e yükseldi!101 izlenme
Esenyurt için olağan bir gün: Araplar birbirine girdi ortalık savaş alanına döndü!56 izlenme
Aile Dayanışma Ağı 10’uncu kez Saraçhane’de buluştu: Canan Kaftancıoğlu Dilek İmamoğlu'nun yanında27 izlenme
İYİ Partili Erhan Usta’dan Türk Telekom meselesini anlama kılavuzu75 izlenme
Halkın vergisi Erdoğan imzasıyla Diyanet'e 'yolluk' oldu45 izlenme
Bütçeye 102 milyarlık gizemli faiz yaması41 izlenme
AKP’li Belediye’den 99 bin nüfuslu ilçeye 188 milyonluk bahçe21 izlenme
Müjdat Gezen'den Erdoğan'a: Zannediyor ki bizim arkamızda kimse yok...953 izlenme
Suriye’deki hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin isimleri belli oldu
Ersan Şen ve Cem Küçük birbirine girdi 'Sana göre Almanya'da millet donla geziyor'
CHP’li Başarır’dan AKP’li Usta’ya: "Türk bayrağına ‘bez parçası’ diyemezsin, haddini bileceksin. Alnını karışlarım!"
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan rahip Brunson açıklaması: Koşulsuz bırakırlarsa kriz hemen biter!