KamuÖzel İşbirliği (KÖİ) projesi olarak yapılandırılan ve sağlığı ticarileştirdiği için eleştirilen şehir hastaneleri, 2025 yılında bütçeyi adeta yuttu. Sağlık Bakanlığı bütçesinden 2025 yılında şehir hastanelerine 111 milyar 100 milyon TL harcandı.
Sağlıkta özelleştirmenin yeni modeli olduğu için eleştirilere neden olan şehir hastaneleri, bütçeyi delik deşik etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bütçesinden şehir hastaneleri için yapılan harcamalar, şirketlere ödenen milyarları gözler önüne serdi. Bakanlık bütçesinden 2025 yılında şehir hastanelerine 111 milyar 100 milyon TL harcandı. Böylece bakanlığın 1.1 trilyon TL’lik 2025 yılı bütçe giderlerinin yüzde 10’u şirketlere gitti. Bakanlığın 2025 bütçesinde şehir hastaneleri için öngörülen 104.6 milyar TL’de sapma yaşandı. Bakanlık ödeneği 6.49 milyar TL aştı.
Öte yandan, şehir hastanelerini işleten şirketlere vatandaşın cebinden günde 304 milyon 384 bin TL, saatte 12.6 milyon TL, dakikada 211 bin 377 TL, saniyede 3 bin 522 TL çıktı. Şehir hastanelerine bir günde ödenen para, 10 bin 841 asgari ücrete, saatte harcanan para ise 451 asgari ücrete denk geliyor. Geçen yıl şehir hastanelerine harcanan paranın, 2024 yılındaki 90.4 milyar TL’lik harcamadan yüzde 22.8 fazla olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KÖİ projelerini savunurken “Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor” ifadesini kullansa da milyarlar şehir hastanelerine akmaya devam ediyor.
NEFES
AKP'nin 'ekonomi planı' şirketlerin kapısına kilit vurdu!26 izlenme
Yeni fatura modeli vatandaşı vurdu: Doğal gaz ve elektriğe yüzde 50 zam iddiası!34 izlenme
Aylardır maaşlarını alamayan işçiler holdingin kapısına dayandı: "Çocuklarımız aylardır harçlık alamıyor"32 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır küfürler eden şahıs hakkında harekete geçildi!111 izlenme
WSJ’den ‘Türkiye ekonomisi’ analizi: Bu kriz geçmiştekilerden farklı38 izlenme
Et tüketiminde Afrika ligine düştük30 izlenme
İtalya'da montajlanıp Türkiye'ye getirildi, seçim sonrası yok oldular: TOGG'lara ne oldu?33 izlenme
Domuz eti skandalından sonra Köfteci Yusuf'a bunu da yapmışlar!28 izlenme
Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı: Asgari ücrete seçim zammı geliyor
Tarihler 26 Ağustos 1922’yi gösteriyor: Başkumandan Mustafa Kemal Paşa, Türk ordusuna taaruz emri veriyor
Türkiye, seçime odaklandı. Skandallar ardı ardına gelmeye başladı!
Sinan Ateş cinayetinde çarpıcı yorum: 'MHP'nin anahtarı Erdoğan'ın cebinde'