Avukat Serdar Öktem'in trafikte beklediği sırada düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin soruşturma genişledi.
Şüphelilerle irtibatlı oldukları belirlenen H.Ö., Y. K., M. B., D.Y., E.K., F.E. ve S.A.S. de bugün itibariyle gözaltına alındı.
Bahse konu 7 kişiyle birlikte gözaltındakilerin sayısı 13'e yükseldi.
Öktem bilindiği üzere eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e 30 Aralık 2022'de Ankara'nın göbeğinde düzenlenen suikastla ilgili davada ilk tutuklanan isimler arasındaydı.
Davanın diğer sanıkları Doğukan Çep, Eray Özyağcı ve MHP'li Ufuk Köktürk gibi isimlerin de avukatıydı.
Kendisi Ekim 2024'te şartlı tahliye edilmişti.
Savcılık 'Arnavutköy ilçesi civarında' yakalananlardan ikisinin 18 yaşın altında olduğunu belirtti. Cinayette kullanılan iki kalaşnikof ile iki tabancanın da ele geçirildiği kaydedildi:
"İlk belirlemelere göre eylemin bir organize suç örgütünün maktule karşı beslediği husumet sonucunda gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir."

Daltonlar adıyla anılan suç örgütünün Öktem'i tehdit ettiği iddia ediliyordu.
Savcılık soruşturma için "azmettiricilerinin bulunması ve organize suç örgütünün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığını tespiti yönleri de dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam edecektir" diyordu.
Adli Tıp Kurumu'nun ön otopsi raporunda "Öktem'in kafa bölgesine isabet eden bir yaralanma ile yüzüne isabet eden yaralanmalarından en az birinin ve sol koluna isabet eden yaralanmalarından en az birinin ayrı ayrı tek başına öldürücü nitelikte olduğu" kaydediliyordu.
Raporda, "Ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası ve yüz kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu tespit edilmiştir" ifadesine yer veriliyordu.
NEFES
Malatyalı depremzedenin yardım parası Nijeryalı futbolcuya yatırıldı51 izlenme
Ersan Şen'den “Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?" sorusuna yanıt: "Şartlarda anlaşırsak olur"42 izlenme
Tarikatçı baba "Atatürk'ün okullarına gitmesinler" diyerek iki çocuğunu kaçırdı26 izlenme
İYİ Parti standına yine saldırı!123 izlenme
FETÖ raporu nerede? Yandı, bitti, kül oldu!175 izlenme
AKP’ye 'habersiz' üye yapılan 200 kadın törenle CHP’ye geçti!49 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Kızağa çekilen FETÖ'cüler ile ilgili flaş hamle!12379 izlenme
Suriyeliler, devletin ücretsiz verdiği kömürü bakın ne yapıyorlar?240 izlenme
Hapis cezası verilen Nasuh Mahruki: "Ben açıkçası beraat bekliyordum. Çünkü söylediğim şeylerin hiçbiri yanıltıcı bilgi değil. Halka yalan söylemem, aldatmam, kandırmam"
Siyaset uzmanı Mehmet Ali Kulat, Akşener’in çıkışını değerlendirdi: “Tek bir vilayet alamaz”
Roblox’a erişim engelinin nedeni belli oldu
Fatih Tezcan'a hapis şoku! Atatürk düşmanlığı tescillendi!