Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, dosyanın seyrini değiştirecek kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Soruşturmayı yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, sessizliğini bozarak yürütülen teknik ve saha operasyonlarının ayrıntılarını paylaştı.
TRT Haber'e konuşan Başsavcı Cansu, dosyada daha önce gözden kaçan bir detayın üzerine giderek büyük bir kırılma yaşandığını belirtti.
Gülistan Doku’ya ait SIM kartın başka bir ilde baz vermesi üzerine araştırmayı derinleştirdiğini ifade eden Cansu, "Dosyada sadece cihaz bilgileri vardı ancak cihazın geçmişi araştırılmamıştı. Bu cihazı daha önce kimlerin kullandığını sorguladığımızda veriler bizi Gökhan’a götürdü" dedi.
Bu tespit, soruşturmanın seyrini doğrudan şüpheli profiline yöneltti.
Soruşturmanın en çarpıcı noktalarından biri ise resmi belgelerdeki tutarsızlık oldu. Gülistan Doku’nun geçmiş tedavi evraklarını inceleyen Başsavcılık, emniyetin POLNET kayıtları ile hastane arşivinin birbirini tutmadığını saptadı.
Cansu, "POLNET’te görünen hastane giriş tarihi, hastanenin kendi evraklarında yok. Bu şüpheli durum üzerine Sağlık Bakanlığı müfettişleri devreye girdi, hastanede inceleme sürüyor" açıklamasında bulundu.
Arama çalışmalarının sadece masa başında değil, bizzat sahada devam ettiğini vurgulayan Başsavcı, Jandarma ve Ankara’dan gelen 30 kişilik uzman JASAT ekibiyle sığınaklardan mağaralara kadar her noktanın tarandığını belirtti.
Soruşturma kapsamında şüphelilere ait tüm dijital materyallere el konularak inceleme başlatıldı. Mevcut HTS ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtlarına ek olarak, ihtiyaç duyulan kişiler için yeni kayıtların talep edildiği ve uzmanlar tarafından analiz edildiği öğrenildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in de yakından takip ettiği soruşturmada, "zincirleme sorgulama" yöntemiyle elde edilen yeni verilerin, 6 yıllık sır perdesini aralaması bekleniyor.
Gerçek Gündem
Kaynak: TRT Haber
AKP'li İBB'nin tanzim bilançosu: Zamlara çare olmadı, 4 milyon zarar yazdı!49 izlenme
Özel ormana villa projesinin planları jet hızıyla hazırlandı!249 izlenme
AYM Başkanı Erdoğan’ın yüzüne karşı bu ifadeleri kullandı: "Yargının ve yargıcın bağımsız olmadığı yerde kuvvetler ayrılığından söz edilemez"49 izlenme
Yarım asırlık Türk şirketi yabancıların eline nasıl geçti?6 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: Memur ve emekli zammında kritik hafta! Tablo netleşiyor14 izlenme
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında Atatürk'e sansür!51 izlenme
Prof. Demirtaş, 'paralı troller, kaçacak delik arayacak' dedi, Hilal Kaplan üzerine alındı!218 izlenme
Bu ayıba kim son verecek? Erbaş'ın başlattığını, Arpaguş sürdürdü9 izlenme
TRT Haber'de skandal görüntü ! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 'Cumhuriyet Bayramı' yaptılar !
AYM noktayı koydu: Memur ve emekli için kötü haber
CHP’li Beyoğlu Belediyesi planlamada çocuk oyun alanı gözüken yere yapılan kaçak otoparkı boşalttı
Fatih Altaylı: Mesele Brunson değil, ABD ile başka sorunlarımız var