Sındırgı'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem anı böyle görüntülendi

52 izlenme 07 Eylül 2025
Reklamlar

Balıkesir'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.



Balıkesir Sındırgı'da İstanbul ve birçok ilde de hissedilen AFAD'a göre 4,9 Kandilli'ye göre 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Kandilli'den yapılan duyuruya göre 12.41'de bölgede 4,1'lik bir deprem daha meydana geldi. 12.35 saatinde yaşanan Balıkesir Sındırgı merkezli depremin derinliği ise AFAD tarafından 7,72 kilometre olarak duyuruldu.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA
AFAD tarafından depremin ardından yapılan ilk açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde saat 12.35’te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
Depreme ilişkin AFAD ile birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

TELE1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP’de tarihe geçecek kare: Kayyuma karşı böyle barikat kurdular! AKP'li Belediyenin usulsüzlüklerini gündeme getiren Mahmut Tanal'a tehdit! Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 131 bin TL’lik zarar! İstanbul Valiliği'nden İstiklal Caddesi'nde 'yasak' kararı