Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile 15 bakan milletvekili seçildikleri halde istifa etmediler. Yasal mevzuat gereği hem bakan hem de vekil olunamıyor ama yasayı da umursamıyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için tam gaz AKP propagandasına devam ediyorlar.
YEMİN ETMEYECEKLER
İstanbul milletvekili seçilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her gün parti faaliyetinde bulunuyor. İdare hukukçusu Prof. Metin Günday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerine kadar bakanların görevlerinde kalmamaları gerektiğini belirterek, “İstifa etmeliler, seçim döneminde bakanlık imkanlarını kullanmaları yasal ve etik değil'' dedi.
Önümüzdeki hafta başında Meclis toplanarak vekiller yemin edecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bakan olan kişi eğer vekil ise görevi bitiyor. Kendi getirdikleri kurallara bile uymuyorlar, şu an tam tersi bir durum yaşanıyor. AKP'de bazı isimler, “Bakanlar göreve devam etmek için bir müddet milletvekili yemini etmeyebilir” görüşünü dile getiriyor.
Bakanlar istifa ederse, yeni atamayı Erdoğan yapacak. İkinci turda Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu kazanırsa, yeni bakanlar koltuklarında 1520 gün kalabilecekler. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Sanayi Bakanı Mustafa Varank Bursa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon milletvekili oldu.

■ Erdoğan'ın bakanları, seçim sürecinde istifa etmedikleri için tartışma konusu oldular. Murat Kurum önceki gün AKP Şile, Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Soylu da AKP Kağıthane, Beyoğlu, Şişli ve Sarıyer ilçe başkanlıklarında seçim çalışması yaptı.
Sözcü
AKP'li belediyenin bir yılda faize ödediği para 'yok artık' dedirtti!16 izlenme
Japonya'nın Osaka havalimanındaki market fiyatları gündem oldu: 'Bir tek bizim ülkemizde var bu kazık'38 izlenme
AKP’li belediyeden milyonluk ihaleyi yine o şirket aldı43 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz'la fotoğrafı ortaya çıkan Yargıtay üyesinden yanıt geldi105 izlenme
İstanbul'a füze gibi zam yağıyor: Mehmet Şimşek enflasyon düştü diyor ama rakamlar tam tersini söylüyor25 izlenme
Furkan Vakfı Başkanı'ndan skandal Ensar savunması 'Peygamberimizin cemaatinde bile zina eden vardı !'2385 izlenme
Erk Acarer’den flaş iddia! "Sedat Peker'in akrabası Metin Süs Florya'da vuruldu"107 izlenme
Sedat Peker'in Saray'a uzanan rüşvet iddiaları Meclis'e taşındı: '12 milyon TL rüşvet istedi'62 izlenme
Madencilerin açlık grevi devam ediyor! "Taleplerimiz karşılanana kadar bir adım geri atmayacağız"
İmamoğlu Erdoğan'a seslendi: "Bugün yönettiğin Türkiye'de kanun nizam kalmadı"
Her şey Cengiz İnşaat için! İkizdere’deki taş ocağının altından ‘davet’ usulü ihale çıktı!
Niye vergi ödemiyosun. Niye Şirketini Vergi Cennetlerinde Kuruyorsun?