Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile 15 bakan milletvekili seçildikleri halde istifa etmediler. Yasal mevzuat gereği hem bakan hem de vekil olunamıyor ama yasayı da umursamıyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için tam gaz AKP propagandasına devam ediyorlar.
YEMİN ETMEYECEKLER
İstanbul milletvekili seçilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her gün parti faaliyetinde bulunuyor. İdare hukukçusu Prof. Metin Günday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerine kadar bakanların görevlerinde kalmamaları gerektiğini belirterek, “İstifa etmeliler, seçim döneminde bakanlık imkanlarını kullanmaları yasal ve etik değil'' dedi.
Önümüzdeki hafta başında Meclis toplanarak vekiller yemin edecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bakan olan kişi eğer vekil ise görevi bitiyor. Kendi getirdikleri kurallara bile uymuyorlar, şu an tam tersi bir durum yaşanıyor. AKP'de bazı isimler, “Bakanlar göreve devam etmek için bir müddet milletvekili yemini etmeyebilir” görüşünü dile getiriyor.
Bakanlar istifa ederse, yeni atamayı Erdoğan yapacak. İkinci turda Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu kazanırsa, yeni bakanlar koltuklarında 1520 gün kalabilecekler. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Sanayi Bakanı Mustafa Varank Bursa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon milletvekili oldu.

■ Erdoğan'ın bakanları, seçim sürecinde istifa etmedikleri için tartışma konusu oldular. Murat Kurum önceki gün AKP Şile, Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Soylu da AKP Kağıthane, Beyoğlu, Şişli ve Sarıyer ilçe başkanlıklarında seçim çalışması yaptı.
Sözcü
Nijerya'daki eski bakanın 153 milyon doları ve 80 evine el konuldu51 izlenme
CHP'nin Sinop mitinginde iskele meydanı ışıl ışıl! "Yiğidim aslanım burada yatıyor"26 izlenme
İşsiz sayısı 12 milyonu geçti, işsizlik oranı yüzde 31'e ulaştı15 izlenme
TRT'deki kadro skandalı böyle ortaya çıktı!81 izlenme
İstanbul'da iki hırsızın ayakkabı çalmak için girdiği apartmanda yaşadığı pahalı ayakkabı sevinci kameralara yansıdı33 izlenme
Mansur Yavaş net konuştu: "Yargılanacaksam da çorba dağıtmaktan yargılanayım"31 izlenme
Ahmet Türk, yerine atanan kayyumun yolsuzluklarını anlattı "Dünyada böyle soygun görülmemiştir"102 izlenme
Kar topu oynayanlara tepki gösterirken arabasından oldu32 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘küçük yatırımcı’ açıklaması: "Telafi edilecek"
Suriye geçici hükümetinden Türkiye'ye vergi şoku! Türkiye’den gelen ithal ürünlerin vergileri yüzde 300 ila yüzde 500 artırıldı
AKP'ye geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 860 milyon liralık finansman
Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Levent Gültekin: İktidar ülkeyi gasp ediyor