İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı.
İmamoğlu hakkında, "Tehdit", "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlamalarıyla 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edilmişti.
İmamoğlu, 11 Nisan tarihinde, bir başka deyişle CHP'deki cumhurbaşkanı adayı ön seçiminin yapılacağı 23 Mart'tan 19 gün sonra hakim karşısına çıkacak.
İmamoğlu’nun yargılanmasına İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlanacak.
Hazırlanan iddianamede İmamoğlu’nun ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Öte yandan iddianamede, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak, ’sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır." maddesinin uygulanması da talep edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akın Gürlek hakkındaki açıklamaları nedeniyle düzenlenen iddianame kapsamında hakim karşısına çıkacak. İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği iddianame kapsamında ilk duruşma 11 Nisan’da görülecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili yargılandığı davaya da 11 Nisan'da devam edilecek. İmamoğlu bu davada 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılanıyor.
İmamoğlu’nun iki ayrı davadan yargılandığı gün, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alım sürecine dair açılan dava da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.
Kaynak: İHA
Cumhuriyet
AKP 'rahmetle' anınca Fesli Kadir'in sicili ortaya döküldü! Neler demiş neler23 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç, bekarlığa veda partisi yapan kadınları paylaştı: "Parayı bulunca tesettürlü sekülerlik devreye giriyor. Başörtülü bacılarımız eğleniyor"51 izlenme
Metropoll’ün anketinden Erdoğan ve Bahçeli’ye soğuk duş!..273 izlenme
Patronlar Covid-19 aşısını zorunlu tutabilir mi?117 izlenme
Bahçeli, 'laiklik bildirisi'ni hedef aldı, ilahi fenomenlerine övgüler yağdırdı23 izlenme
AKP'lilerden Erdoğan’ın “Manevi Kızı” kanser hastası Göknur Damat'a Ekrem İmamoğlu'nu desteklemesinin ardından utanç dolu mesajlar!377 izlenme
İstanbul Esenler'de 15 yaşındaki kızı taciz eden yabancı uyruklu tacizciyi linçten polis kurtardı!67 izlenme
Londralı tefecilerin Türkiye bayramı: 3 milyar dolara 2,4 milyar dolar faiz alacaklar37 izlenme
Rusya, nükleer bir saldırı durumunda hedefinde ilk 2 ülkeyi açıkladı: ABD ve İngiltere'yi haritadan sileriz
Ülke bu halde ! Kayseri'de, sigara içilmediği halde masanın üzerindeki sigara paketini bahane edip esnafa ceza yazdılar !
Belgeler Gökçek Ailesini Yalanladı: Çok konuşulan festivali belediye finanse etmiş
9 milyon kişi yılbaşından itibaren devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alamayacak