Vatandaşın halini göremeyen Çevre Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde "müjde" diye duyurduğu konut projesinin aylık taksit tutarı dudak uçuklattı.
Yüksek enflasyon karşısında yaşam mücadelesi vermeye çalışan vatandaş, her geçen gün alım gücünü kaybetti. Barınma, yaşam ihtiyaçlarını her geçen gün öteleyen vatandaş artık ne kira ödeyebiliyor ne de beslenme giderlerini karşılayabiliyor.
Bakanlığın “Dar gelirliye ev” vaadiyle başlattığı projesi ise vatandaşın hayallerini yine suya düşürdü.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Gayrimenkul Sertifikası’ projesini açıkladı. Bu projeyle dar gelirlinin ev alabileceğini "müjde" gibi açıkladı.
Emlakkonut’un Damlakent projesi, İstanbul Başakşehir’de inşa edilecek. Projeye ilişkin konuşan Şehir Plancısı Ceyhan Çılgın, “İncelemelerime göre bu alanda 250 bin kişinin yaşaması ihtimal dahilinde.
Damla Kent Projesi, tüm bu alanın içinde 5.325 konutluk küçük bir alan. Bu konutlardan gayrimenkul sertifikası olarak ilk etapta halka arz edilecek konut sayısı 1.540” dedi.
Evleri borsadan almak için 631 bin 516 adet sertifika biriktirilmesi gerek. 36 ayda 631 bin 516 sertifika biriktirebilmek için aylık ortalama 17 bin 542 sertifika almak gerek. Her sertifika 7.59 lira olduğuna göre ayda yaklaşık 133 bin 144 TL birikim yapmak gerekiyor.
Ancak bakanlığın müjdesi, vatandaşın cebine uymadı. Asgari ücret 22 bin 104 lira, en düşük emekli maaşı ise 14 bin 469 lira. Toplumun en düşük maaşını alan vatandaşın bu projeye dahil olabilmesi için aylık maaşının üzerine 100 bin liradan fazla eklemesi gerek.
Sözcü
Vatandaşın 'U' dönüşü rekor kırdı: Seçim öncesi "Soğan ekmek yeriz Erdoğan'dan vazgeçmeyiz" ve sonrası "Hiçbir şey alınmıyor her şey çok pahalı"36 izlenme
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtmıştı: Tutuklu avukata cezaevinde bu da yapıldı!22 izlenme
Yozgat'ta İmamoğlu eylemine katıldığı için idari para cezası kesilen çiftçi: "Bizi şalgamla, turpla yönetemezler, bizi insan gibi yönetsinler"54 izlenme
Eğitim işte bu noktada ! Andımız yerine salavat getirerek toplandılar !646 izlenme
Sağlık Bakanı Koca: Nisa bebekten sevindirici haber var52 izlenme
Erol Mütercimler 'Sevr yeniden geliyor, hazır olun !'1876 izlenme
Kutlu Özemrak isimli yemek yayıncısının, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bir lokantada toplam 27 Euro’ya (950 TL) yediği 2 kişilik yemek dikkat çekti54 izlenme
İmamoğlu protestolarında tutuklanan 25 kişi hakkında tahliye kararı!31 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifleri AKP'li üst düzey isimlere gelir kapısı oldu!
Üç çocuğuyla çadırda kalan Adıyamanlı depremzedeye 4.145 TL elektrik faturası geldi! “Depremden kurtulduk, borçlarınızdan kurtulamadık. Alın götürün hapse atın”
İmamoğlu operasyonu Erdoğan'a yaradı mı? İşte bu soruya yanıt veren son anket
Suudi Veliaht Prensi Selman: "Filistin meselesi umrumda değil"