Türkiye'nin sandık başına gitmesiyle yabancı Türk vatandaşları yeniden gündeme geldi. AKP iktidarının yasaları değiştirmesiyle Türk vatandaşlığı almak için 'para' yeterli olurken gazeteci Altan Sancar'ın paylaştığı video AKP'nin tepki çeken uygulamalarını yeniden gündeme getirdi.
Diken gazetesi Ankara Temsilcisi Altan Sancar, Twitter’dan Türk vatandaşlığı satan bir şirketin reklamını paylaştı. Sancar, reklama tepki göstererek “Her şey bir yana bu ülkede yaşayanlar kira ödeyemiyor. Ama her gün yeni binalar yapılıyor. Sanırım onlar bu ülkenin insanı için değil” dedi.
Söz konusu reklam filminde spiker bahse konu şirket sayesinde Türk vatandaşlığı alan kişilerin pasaportlarını göstererek “Türk vatandaşı olmak isteyen herkesi Mtc Türkiye ofisine bekleriz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Altan Sancar skandal reklamı şu ifadelerle paylaştı:
“Şimdi bir reklama denk geldim. Reklamda bir şirket var ki emlak ofisi bu. İran ve Türkiye’de iki şubesi var. Vatandaşlık işlerini de bu şirket takip ediyor. Kendi düşüncelerimi bir köşeye bırakıyorum. Tanıdığım onlarca arkadaşım Kanada’da yıllardır yaşıyor.
Aralarında sadece bir tanesi vatandaşlık aldı. Aradım sordum ve bana vatandaşlık, dil gibi çok sayıda testten geçtikten sonra bunu aldığını söyledi. Üstelik bir de yemin töreni ile bu vatandaşlık törenle verilmiş. Tören de kamuya açık yapılmış.
Vatandaşlık alınıp satılır bir şey olmamalı. Yurttaş olmak ile vatandaş olmak arasındaki fark korunmalı. Her şey bir yana bu ülkede yaşayanlar kira ödeyemiyor. Ama her gün yeni binalar yapılıyor. Sanırım onlar bu ülkenin insanı için değil.”
Kaynak: Gerçek Gündem
Cumhuriyet düşmanı imamın peşini bırakmıyorlar!
İspanya’da yolsuzluk başbakanın ipini çekti!
Özgür Demirtaş ile Buket Aydın arasında 'Ekrem İmamoğlu' tartışması: "Altı üstü kıytırık bir spikersin"
Temelini Erdoğan’ın attığı projeye 4,5 yıldır çivi bile çakılmadı
Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'na arazi yetmiyor!
CHP'li Özgür Özel'den Fahrettin Altun'a: 'Atanmışsın ve hadsizsin'
İstanbulkart’ta yeni dönem: Yetersiz bakiye mağduriyeti bitiyor
İptal edilen KPSS: YÖK “Sızma yok” dedi, savcılık yetkililer hakkında soruşturma talep etti!
Yılmaz Özdil'den Devlet Bahçeli'ye 'Git Baba tutan mı var !'