İlk olarak 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan, ancak daha sonra çeşitli gerekçelerle 14 Mayıs'a çekilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki ay kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin paylaştığı anket çalışmalarına çevrildi.
İktidar partisi AKP ve ittifak ortağı MHP, uzunca bir süredir cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan ismi üzerinde uzlaşmış durumda.
Bu oluşumun en büyük rakibi sayılan Millet İttifakı'nda ise aday, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandık" gibi sözlerle masadan kalktığı ve üç gün sonra ara formüllerin bulunmasıyla geri döndüğü krizin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, bu gelişmenin ardından yaptıkları anketin sonuçlarını Habertürk TV'de paylaştı.
Buna göre katılımcıların yüzde 47'si, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?" sorusuna 'Kemal Kılıçdaroğlu' yanıtını verdi. 'Recep Tayyip Erdoğan' diyenlerin oranı ise yüzde 42 oldu.
Kulat'ın söz konusu ankete dair açıklamaları şöyle:
"Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 47, Recep Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 42.
'HDP SEÇMENİ' DETAYI
Ama çok ilginç. Yüzde 8 'kararsızım' diyenler var, ama bu kararsız olduğunu söyleyen seçmenlerin neredeyse tamamına yakını HDP'li seçmeni olduğu fikrindeyim. Bunlar parti yönetiminin işaretine bakıyor."
DİĞER ANKETLERDE DURUM NE?
Öte yandan iktidar ve muhalefet kanadında adayların resmen netleşmesinden sonra ilk anket, ALF tarafından yayınlanmıştı. 67 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ankette Kılıçdaroğlu yüzde 55.1, Erdoğan yüzde 44.9 oranında destek buluyordu.
TAG Araştırma’nın 69 Mart 2023'te yaptığı Erdoğan'ın oyu yüzde 44.3, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 55.7 olarak tespit edilmişti.
PİAR'ın aktardığı sonuçlarda üstünlüğün, yüzde 42.9'a karşı yüzde 57.1'le Kılıçdaroğlu'nda olduğu görülüyordu.
Aksoy'un 8 Mart tarihli araştırmasında da Kılıçdaroğlu'nun yarışı, Erdoğan'a karşı 11.2 puan farkla önde götürdüğü ortaya konuyordu.
KRT
Furkan Vakfı Başkanı'ndan skandal Ensar savunması 'Peygamberimizin cemaatinde bile zina eden vardı !'2383 izlenme
Emeklilere sadaka gibi zam için hâlâ düşünüyorlar24 izlenme
Erdoğan endişeli: Önünde üç başlık var217 izlenme
İki ilde ekmeğe ve simide zam!37 izlenme
Dilan ve Engin Polat'ın vergi soruşturmasındaki ifadeleri ortaya çıktı: Devleti ne kadar zarara uğrattıkları açıklandı31 izlenme
FETÖ'nün eski suç ortağı olan isim CIA'in Fetullah Gülen'i nasıl ajan yaptığını açıkladı37 izlenme
İzmir’de eylemcilere sert müdahale! Gözaltılar var113 izlenme
AKP Kongresinde yumruk yumruğa bir kavga daha ! Bu kez Samsun Terme !478 izlenme
3 maaşlı bakan yardımcısının yıllık kazancı 4.7 milyon TL!
Aynı gün kentteki 8 okuldan Atatürk büstlerini çaldılar!
Bursaspor, daha önce ismi 'Timsah Arena' olarak değiştirdiği stadyumunun adını yeniden 'Bursa Atatürk Stadyumu' yaptı
11. yargı paketi TBMM'de kabul edildi! Deprem mağduru ailelerin zaferi: Deprem suçluları kapsam dışı