Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, kursta eğitmen olarak görevli M.A.’nın ders alanında birden fazla çocuğu darp ettiği görülürken yıllarca yurtta ‘işkenceye’ maruz kalan çocukların yurttan ayrıldı.
"OLABİLİR ÖYLE ŞEYLER DİYORLARDI"
İşkenceye maruz kalan çocuklar yaşadıklarını anlattı. 17 yaşındaki A.A, “Sabah namazında odamıza gelip, bizi döverek uyandırıyordu. Yöneticilere söylediğimiz zaman ‘O sizin hocanız, olabilir böyle şeyler’ yanıtını alıyorduk” diyerek yaşadıkları sürecin çözümsüz bırakıldığını belirtti.
"GELEN BAĞIŞLAR HOCALARIN CEBİNE GİRDİ"
Ailesinin de yurt yönetimini desteklemesi nedeniyle bir yıl boyunca zor koşullarda yurtta kalmak zorunda kalan A.A, yurda gelen bağışların da bu hocalar tarafından alıkonulduğunu belirtirken, “Din üzerinden para kazanıyorlardı” dedi.
Haftanın 3-4 günü yurtta kalan tüm çocukların dayak yediğini belirten A.A., birçok çocuğun korkması nedeniyle olayları ailesine anlatamadığını belirtti.
"YEMEK YERKEN DÖVMEYE BAŞLADI"
Yurtta iki yıl kalan 16 yaşındaki B.A ise M.A’nın herhangi bir olay olmadan bile şiddet uyguladığını anlatırken “Yemekhanede yemek yerken gelip ‘Düzgün ye şerefsiz’ diyerek dövmeye başladı” diyerek yurtta işkencenin olağan bir durum olduğunu öne sürdü.
“İt muamelesi görüyorduk” diyen B.A, yaşadığı şiddet olaylarını kameradan izlediğini fakat sonrasında görüntülerin silindiğini aktardı.
Tele1
Medipol Başakşehir’in 18 Mart koreografisi sosyal medyada tepki çekti! Atatürk detayı…
CHP'li Murat Bakan: "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay’da onanmış, kesin hükme bağlanmıştı, Hizbullah'ın bir tetikçisi daha serbest bırakıldı!"
Ramazan Bayramı'nda kritik değişiklik! İşte bakkal, market ve yemek siparişi çalışma saatleri...
TELE1 operasyonunu başlatan İYİ Partili Bahadır Erdem’in “Apo” paylaşımı
İsrail'i protesto için tekbirlerle colayı yere döktü: "Onlara para kazandırdığımın farkındayım"