Bir dönem Esad Ailesi ile tatil yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye yönetimini sık sık ağır bir dille eleştirdi:
Ey Beşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin Allah izin verirse bu katilin dünyada hesap vereceğini göreceğiz.
Allah izin verirse bu caninin, bu katilin dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı da hamd edeceğiz.
Oradaki devlet terörünü estiren kişi bir kişi… Ki bana göre bir teröristtir ve ortada bir devlet terörü vardır.
POLİTİKA DEĞİŞTİ
Ve geçtiğimiz Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile olası bir görüşme için “her an” davette bulunabileceklerini söyledi. İktidarın yeniden Esad ile görüşülebileceğini açıklaması, akıllara Suriye ile bozulan ilişkilerin Türkiye’ye 12 yıldır çıkardığı faturayı getirdi. Peki o faturada neler mi var?
2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın ardından ülkede yarım milyona yakın insan öldürüldü. Sınır kapıları açıldı milyonlarca insan ülkeden kaçtı, resmi rakamlara göre 5 milyon sığınmacı Türkiye’ye geldi.
Erdoğan Suriyeli sığınmacılara harcanan paranın 40 milyar dolar olduğunu açıklarken, muhalefet tarafından Suriye ile bozulan ilişkilerin bugüne dek bize 250 milyar dolara mal olduğu, 150 milyar doların ticaret hacminden dolayı kaybedildiği, 50 milyar doların da güvenlik sorunu için harcandığı iddia edildi.
12 yıldır Suriye’deki iç savaş dolayısıyla sıkıntı çeken Türkiye’nin yanıtını aradığı soru şu: Suriye faturası kime kesilecek?
Sözcü
AKP’li vekilin paylaşımı olay oldu: 7 yıl önceden bildi!61 izlenme
Dolar/TL haftaya rekorla başladı!23 izlenme
Memur ve memur emeklisinin maaş zammı bugün belli oluyor24 izlenme
Erdoğan’ın ’Asgari ücret’ sözlerine sokaktan yanıt geldi: "Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın"33 izlenme
Tarihimizde böyle bir vicdansızlık görülmedi! Afrin şehidimizin evine haciz yolladılar…599 izlenme
Türkçe konuşulmasını yasakladığı iddia edilmişti… BMW’den cevap geldi53 izlenme
İstanbul’da açık alanda alkol yasağı resmen başladı: Parkta alkol tüketmek isteyenlere ceza kesildi29 izlenme
‘Cinci hocayım’ dedi, hem kadına hem de kocasına tecavüz etti!109 izlenme