İstanbul Valiliği’nin Suriyeli sığınmacılara tanıdığı süre sona erdi. Uzmanlara göre sürenin üçüncü kez uzatılması mümkün olsa da Suriyelilerin bir kısmı kayıtlı oldukları şehirlere döndü.
Ancak birçok Suriyelinin ise İstanbul’u terk etmek istemediği ve kaçak yaşantısına devam etmek istediğini belirtilmişti.
Valilik, 27 Ağustos'ta bir basın açıklaması yayımladı. Buna göre 20182019 öğrenim döneminde İstanbul'da öğrenim gören; aile fertlerinden biri İstanbul'a kayıtlı olan ve İstanbul'da yatırımı bulunan ya da istihdam sağlayan Suriyeliler kayıt yerini değiştirebilecekti. Bu özellikleri taşıyan Suriyeli sayısı bilinmiyordu. Göç idarelerine belgeleriyle birlikte başvuranlar, İstanbul'a kayıtlı olabileceklerdi. Ancak işler planlandığı gibi yürümedi.
Daha önce Valilik tarafından verilen ve iki kez ertelenen tarihlerden sonra Suriyelilerin küçük bir kısmı kayıtlı olduğu illere gönderilmişti.
"BİR KEZ DAHA ERTELENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"
DW Türkçe'de yer alan habere göre, Avukat İbrahim Ergin, “Teknik aksaklıklar nedeniyle Valilik tarafından açıklanan özelliklere uygun Suriyelilerin kaydı yapılamadı. Bu bilindiği için de daha önce olduğu gibi Suriyeli sığınmacılar yakalanıp kayıtlı olduğu illere gönderilmiyor. Biz bu konuda uzman insanlar olarak, tarihin bir kez daha erteleneceğini düşünüyoruz” dedi.
Öte yandan Suriyeli sığınmacılar arasında, kaydını İstanbul'a aldırmayı başaranlar da var.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/suriyelilericinverilensure3kezmiuzatiliyor254704h.htm
AKP'li belediye başkanından gazetecilere tehdit! 'Kimse sokakta rahat gezemeyecek!'104 izlenme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı: "Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı"55 izlenme
Merkez Bankası'yla ilgili tartışmaları bitirecek çağrı: 128 milyar dolar için soruşturma açılsın!71 izlenme
Yeraltında yaşayan zenginler konuştu: Yıllardır bu günlere hazırlanıyorduk173 izlenme
Nagehan Alçı ve ROK’a ‘FETÖ’ soruşturması!832 izlenme
Aç kalan kurtlar İstanbul Başakşehir’de şehir merkezine indi47 izlenme
15 Temmuz davasında Erdoğan'ın eski başyaveri konuştu ortalık karıştı: "Hulusi Akar, Erdoğan için 'münafık' dedi"49 izlenme
Canlı yayında çılgına dönen Enver Aysever’den AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye olay tepki!64 izlenme