Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine rağmen Türk halkı barınma sorununu henüz çözebilmiş değil. Depremin yıkıcı etkisini ve kaybettiklerinin üzüntüsünü yaşayan bölge halkı, bunlar yetmezmiş gibi bir de kalacak yer sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu sorunu yaşarken, Suriyelilere ise eşyayla dolu konteynerler verilmesi tepkilere neden oldu.
Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan görüntülerde AFAD tarafından yapılan konteynerlere Suriyelilerin yerleştiği ortaya çıktı.
Suriyelilerin bu konteynerlere yerleşme nedeni de bir o kadar tepki çekti. Kira ödememek için AFAD tarafından verilen yapılara yerleşen Suriyelilerin hem bu yükten kurtuldukları, hem de elektrik ve suyu bedava kullandıkları belirtildi.
Daha önce de sık sık konteynerlerin Suriyelilere verildiği iddiası gündeme gelmiş ancak yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Ancak bu sefer görüntülerin sosyal medyada, konteynerlere yerleşen Suriyeliler tarafından paylaşılması iddiaların doğru olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Yeniçağ
Ünlü anketçiden şok Muharrem İnce çıkışı: Bir hafta sonrasına işaret etti
İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yürüttüğü kara operasyonu ve askeri hareketliliğe ilişkin görüntü yayınladı
#İzmir #deprem'iyle ilgili provokatif paylaşım yapan 3 kişi gözaltına alındı!
Zeydan Karalar hakkındaki iddialar çürütüldü: Uzman raporları "mesnetsiz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı Mevkidaşı ile Görüşme Yaptı
İstanbul Tabip Odası: Sadece İstanbul'da binden fazla Covid-19'lu sağlıkçı var!
Meclis'e sunuldu: CHP'den EYT ile ilgili kanun teklifi
Kazdağları'ndaki 'Doğa Nöbetçileri'ne, 'çevreyi bozmaktan' 57 bin 240 lira ceza kesildi !
Sinan Ateş Cinayeti dosyasında yeni gelişme: Ülkü Ocakları yöneticilerinin yargılandığı dava birleştirildi
Nejat İşler: Ülkemizin başına gelen en büyük felaket bu iktidardır!
Bedava hamsi koronavirüsü unutturdu!
MEB, tasarrufu dinlemedi 5 yıldızlı otellerde toplantı yaptı! İşte toplantılara harcanan para
12 yıl hapis cezası istenen Abdurrahman Tutdere: "Aziz İhsan Aktaş'ın şirketi benden önceki dönemde ihale almış, ben bu şirketin işine son verdim. Bu asılsız iftirayı çürüteceğiz"
Rus savaş uçakları Donetsk Bölgesi'ndeki Ukrayna mevzilerini vurdu!