Yaklaşan seçimlerin etkisiyle deprem bölgesinde başlatılan kalıcı konut inşaatlarına bilim insanlarından kritik uyarı geldi. Ankara Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Bülent Kaypak, artçı depremler devam ederken inşa edilen konutların temel ve kolonlarında sarsıntı kaynaklı ciddi hasarlar oluşacağını bildirdi.
ARTÇILAR DEVAM EDER
Konutların artçı depremlerin adeta kalbine yapıldığını belirten Prof. Kaypak, konutların yapımı için beklenilmesi gerektiğini vurguladı. Bölgede her 3 dakikada bir deprem olduğuna dikkat çeken Prof. Kaypak, “Bu büyüklükte artçı depremlerin devam ettiği bir ortamda kalıcı konut yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu bir çok bilim insanı da ifade etti. Kalıp atılıp beton döküldükten sonra yaşanacak 6 ve üzerindeki bir artçı sarsıntı, o temeli ve betonun yapısını bozar, kolonlar dayanıksız hale gelir. O zaman kalıcı diye yaptığımız binaları da yıkmamız gerekir. Kaldı ki bölge beşik gibi sallanıyor. Sürekli sallanan bir ortamda yapılan binaların sağlamlığı konusunda çok ciddi kuşkular oluşur. En az 3 ay beklenmeli” diye konuştu.

Bülent Kaypak
Başkanlık sisteminin etkilerini çok güzel anlatmış !459 izlenme
İş dünyasında dijital dönüşüm45 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 29 Ekim mesajı !83 izlenme
Dalaman'da CHP'den toplu istifa! Belediye Başkanı Sezer Durmuş ve Meclis üyeleri art arda YENİ Parti’ye geçti!29 izlenme
Altılı Masa’dan ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklaması42 izlenme
Emekliler isyanda! İkramiyeler pul oldu, zamlar dul ve yetim maaşlarına yansıtılmadı107 izlenme
Yenge Hediye Güran tutuklanmıştı: İfadede Narin kaybolduktan sonra değişen telefon ayrıntısı108 izlenme
MSB duyurdu: PKK/YPG, 800 IŞİD’liyi serbest bıraktı!127 izlenme
Abdullah Gül'e 'fırıldak' diyen sanık beraat etti!
Ordu Giresun Havalimanı'ndaki şiddetli rüzgârda THY uçağının iniş denemesi vatandaşları korkuttu: “Abi bu inemez. Abi yok pas pas. Kaptan gözünü seveyim delirme”
İBB önünde metrelerce umut kuyruğu! İşte işsizliğin fotoğrafı
Özgür Özel’den Erdoğan’a emekli ikramiyesi tepkisi: 'Yazıklar olsun'