İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İstanbul'da ikamet eden Suriyelilere Türkçe ile sanat ve meslek eğitimi verilmesi için girişimde bulundu.
Bu amaçla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı arasında İstanbul'daki sığınmacılara Türkçe eğitimi verilmesi ve onların sanat ve meslek sahibi olabilmeleri için kurslar düzenlenmesine ilişkin protokol hazırlandı.
İBB ile Vakıf arasındaki "ortak hizmet protokolü", belediyenin hukuk, eğitim ve sosyal hizmetler komisyonlarında olumlu değerlendirildikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alındı.
Meclis'te görüşülen protokol, oy birliğiyle kabul edildi.
MESLEK SAHİBİ OLMALARI İÇİN FAALİYET YÜRÜTÜLECEK
Buna göre, İstanbul'da ikamet eden Suriyelilere yönelik; Türkçe dil eğitimi, sosyal, kültürel ve mesleki teknik alanda eğitimlerini artırmak, geliştirmek ve meslek sahibi olmaları için faaliyetler yürütülecek.
İstanbul'da herhangi bir alan ya da dalda kurs faaliyeti yapılan sabit veya geçici bina, salon ve benzeri yerler kiralanabilecek. Kurslara alınacak sığınmacıların başarılı olmaları halinde eğitimlerin sonunda belge verilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı'nın üstleneceği görev ve sorumlulukların ayrıntılı olarak yer aldığı protokolün süresi ise bir yıl olarak belirlendi. Tarafların talebi doğrultusunda istenildiğinde protokol süresi uzatılabilecek.
Sığınmacılara yönelik eğitim faaliyetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile İSMEK arasında da bir iş birliği sağlanacak.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/suriyelilereturkceegitimverilecek198399h.htm
Yine kandırmışlar! Erdoğan: UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık1322 izlenme
Kılıçdaroğlu: 'Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir rezalet hiç görülmemiştir' dedi ve çarpıcı gerçeği açıkladı!36 izlenme
Eski AKP’li vekil partisini uyardı: “Yanlış yapıyorsunuz. Vahim hatadan mutlaka dönülmeli”8 izlenme
İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığı için kurban kestiler!110 izlenme
'Aç adam yok bu ülkede' diyen AKP destekçisi adam, arkasındaki aç insanı fark etmedi62 izlenme
Bu ihale senin şerefine Emmoğlu! Bodrum'daki kupon arazi Bakan Varank'ın amcaoğluna gitti!31 izlenme
Maden işçilerinin kuledeki eyleminde 3’üncü gün79 izlenme
Ahmet Ercan, İstanbul depremi için 'tarih aralığı' verdi: Büyüklük tahminini açıkladı26 izlenme
Son anket yayınlandı: Cumhur İttifakı'nın oy oranında büyük düşüş!
Müftüden çarpıcı yılbaşı açıklaması “Hindi yiyin ama kul hakkı yemeyin. Torpil yapmayı dinine aykırı görmeyenin dini İslam değildir”
Soylu'nun 'Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var' çıkışının ardından bomba iddia!
AKP'li isim açıkladı: Erken seçim olacak mı?