Geçtiğimiz günlerde Konya’da bir camide Hatay depreminde herkesin cenazesinin koktuğu ama içlerinden bir Suriyelinin cenazesinin kokmadığını söyleyen Seyfullah Akyiğit isimli imamın bu vaazı ortaya çıktıktan sonra çokça tepki görmüş ve tepkilerin ardından Diyanet, bu imam hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
Akyiğit’in vaazından sonra depremde hayatını kaybeden bir adamın eşi, Seyfullah Akyiğit’i aramış ve ona depremde Hatay’a geldiniz mi? sorusunu yöneltmişti.
Hatay’a gitmediğini ve cenaze yıkama olayını arkadaşlarından duyduğunu itiraf eden Akyiğit, bunu da maneviyat için yaptığını söylemişti.
Acılı depremzede Türkiye’nin gündemine oturan imam hakkında dava açtığını açıkladı.
İSMAİLAĞA O İMAMA SAHİP ÇIKTI
Herkesin tepkisini çeken “Suriyeli” vaazından sonra Seyfullah Akyiğit’e ilk sahip çıkan İsmailağa cemaati oldu.
İsmailağa cemaatine bağlı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği başkanı olan Abdulhâlık Ustaosmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Akyiğit’e destek açıklamasında bulundu.
Ustaosmanoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:
“Birilerine şirin gözükmek için daha kaç hoca efendinin itibarına kastedilecek?
Şunu bilin, kendilerine şirin gözükmek için ne kadar gayret ederseniz edin asla kendinizi onlara sevdiremeyeceksiniz..
Müslümanlara sahip çıkın..
İslâmî değerlere sahip çıkın.”
“Bu tweet, Seyfullah Akyiğit hoca efendiye karşı itibarsızlaştırmaya yönelik bir tepkidir”

Yeniçağ
Katile adım adım yaklaşılıyor: Öldükten sonra telefonu 3 saat kullanılmış!
Hamamdan plaja büyük bir devrim
Bayram İstanbulluya zehir oldu! Vatandaş kara kara düşünüyor
Saray İttifakı'nı karıştıran olay! BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Erdoğan'ı eleştirince ters kelepçeyle gözaltına alındı!
Özgür Karabat'tan butlancılara çok konuşulacak soru! "Erdoğan, 'Olağanüstü koşullar var, ben seçime gitmiyorum' derse nasıl savunacaksınız?"
Eren Erdem açıkladı: "Özgür Özel’in açıklaması sonrası Emin Şen İçişleri Bakanlığı sitesinden kaldırıldı"
İşte Sezgin Baran Korkmaz’ın cezaevi hayatı
Bu şehirlerde yaşıyorsanız evinizde deprem çantası bulundurun: Yüksek deprem riski taşıyan iller belli oldu! İşte Türkiye'nin güncel deprem riski haritası
15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda büyük karmaşa!
Ürünlerini 2 TL'ye bile satamayan üreticiler isyanda 'Domates çöpe gidiyor!'