Türkiye'de iki ayrı mahkeme, peş peşe iki ayrı ‘hakaret' davasını sonuçlandırdı. İlki, Bartın'da ele alındı. 4 kadın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı “Terörist, sürtük” sözlerinden dolayı şikayetçi oldu. Bartın Cumhuriyet Savcılığı, şikayetle ilgili soruşturmaya gerek görmedi.
BASIN AÇIKLAMASINA DAVA
İkinci dava ise Samsun'da görüldü. Samsun Kadın Dayanışması, 20 Mart 2021 günü, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi üzerine toplantı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını okuyan Sevil Topaloğlu Uçak “Tek adam rejiminin bir kez daha neler yapmak istediğini neleri yaptığını çok iyi görüyoruz. Kadınları koruyacağız dedi ama gece saat 02.00'de İstanbul Sözleşmesini kaldırarak aslında gerçek yüzünü göstermiştir. Yani bu ülkenin Cumhurbaşkanı aslında bizim Cumhurbaşkanımız değil, kesinlikle kabul etmiyoruz. AKP Cumhurbaşkanıdır. Daha dün öz babası tarafından tecavüz edilen çocuğun çocuğu oluyor, çocuğuna tecavüz eden bir adamı cezalandırmadı bu ülkenin Cumhurbaşkanı ama gelip İstanbul Sözleşmesi'ni feshedebiliyor, bu kadar yüzsüz yani” ifadesini kullandı. Bunun üzerine Uçak hakkında Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçundan dava açıldı.

HUKUK KENDİLERİNE İŞLİYOR
Uçak'a önce 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ardından mahkeme bu cezada 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 11 ay 20 güne düşürdü, hükmün açıklamasını geri bıraktı. SÖZCÜ'ye konuşan Uçak, “Hukukun herkes için eşit işlediğini söylüyorlar ama Bartın'daki karar ve bana verilen ceza gerçekte böyle olmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanının söyledikleri suç sayılmadı, ben ceza aldım. Hukuku sadece kendileri için işletiyorlar bunu bir kez daha gördük” dedi.
Uçak'ın avukatı Umut Alkaç ise “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin birçok kararında idarecilerin ağır eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğu belirtilmiştir. Müvekkilimin Cumhurbaşkanı'na hakaret kastı olmamıştır. Ama cezaya çarptırıldı” diye konuştu.
Sözcü
Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan özel jeti satıldı! Asıl bomba uçağı satın alan kişi bakın kim çıktı?60 izlenme
Türkiye’ye iade edilen Thodex’in sahibi Özer’in ifadesi ortaya çıktı49 izlenme
Bayraktar İsrail'e silah satan şirket ile el sıkıştı!35 izlenme
İBB'nin haftalarca çalışarak yaptığı yol çöktü!121 izlenme
Somalılar AKP'den vazgeçti34 izlenme
İstanbul yenilgisini hazmedemeyen AKP, bu kez de stadyuma göz dikti!207 izlenme
Rusya’dan lazer silah hamlesi: ‘Nükleer felaket’ uyarısı65 izlenme
Evinde ölü bulunan Roketsan mühendisinin komşuları konuştu: "Sadece yüz kısmında morluk varmış"39 izlenme
Seçimde "Mültecileri göndereceğiz" diyen Erdoğan, ABD'de sahip çıktı: "Muhalefet gönderecekti ama biz göndermiyoruz"
İşsizlik rakamları açıklandı! Geçen yıla göre işsiz sayısındaki artış şok etti!
CHP, kayyum, operasyon... 3 günde 2,31 milyar dolarımız gitti
Ferdi Zeyrek'i ölüme götüren kahreden gerçek!