“Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilen akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi çıkışında konuştu.
Ör, “İnsanın özgürlüğünün bu kadar kolayca elinden alınabilmesini tekrar tekrar gözden geçirmek zorunda olduklarını düşünüyorum. Düşünce özgürlüğü olmalı. Ama öncelikle düşünceye sahip olmak gerekiyor ki özgürlüğün ne denli önemli olduğunu tekrar tekrar hatırlayalım ve hatırlatalım... Ben buralıyım. Burada doğdum. Burada öleceğim. Ne mutlu Türk’üm diyene demiştim. Yine aynı duruşa devam edeceğim. Sonuç itibarıyla biz hiçbir yere gitmiyoruz. Buranın gerçekten vatanseverleri olarak ülkemizde yaşayan her şey için bu mücadelenin içindeyiz” dedi.
Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde 91. Asliye Ceza Mahkemesi’nce bugün yapıldı. Mütalaasını açıklayan savcılık, cezalandırmayla birlikte tahliye talep etti. Mahkeme, Ör’ün tahliyesine karar vererek duruşmayı 11 Mart tarihine erteledi.
31 Ocak’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Ör, öğleden sonra tahliye edildi. Ör’ü kapıda ailesi, yakınları ve avukatları karşıladı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ör, şunları söyledi:
“İnsanın özgürlüğünün bu kadar kolayca elinden alınabilmesini tekrar tekrar gözden geçirmek zorunda olduklarını düşünüyorum. Düşünce özgürlüğü olmalı ama öncelikle düşünceye sahip olmak gerekiyor. Ki özgürlüğün ne denli önemli olduğunu tekrar tekrar hatırlayalım ve hatırlatalım. Vicdani bir karardı bu. O nedenle haklıyız kazanacağız, diyeceğiz. Çünkü biz, gerçekten herkes adına herkes için bu mücadeleyi verdiğimizi düşünüyoruz. Benim gibi gerçekten düşüncesinden ötürü yatan vatansever insanlara yapılan bu muamele asla ama asla kabul görmeyecektir. Bir kez daha anladık ki özgürlük bu kadar kolayca elden alınamaz. Benim en büyük imtihanım oldu. Çok insan biriktirmenin yanı sıra ülkemizde de çok güzel insanlar varmış. Bir daha bunu görmüş olduk.
“Haklıyız, kazanacağız”
İyi ki dedik, iyi ki Türkiye’deyiz, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti devrimlerine, ilkelerine, değerlerine sahip büyümüşüz. Ben buralıyım. Burada doğdum. Burada büyüdüm. Burada öleceğim. Ne mutlu Türk’üm diyene demiştim. Yine aynı duruşa devam edeceğim. Sonuç itibarıyla biz hiçbir yere gitmiyoruz. Buranın gerçekten vatanseverleri olarak ülkemizde yaşayan her şey için bu mücadelenin içindeyiz. Her zaman da öyle olacağız. Bunun bir partisi yok. İnsana yakışan her şey için bir mücadele alanı var. Yani biz evrensel değerlere, ilkelere, Cumhuriyet devrimlerinin yaşaması gerektiğine inanırız. Bunları savunmaya da nefesimizin sonuna kadar devam edeceğiz. Dolayısıyla haklıyız, kazanacağız.”
ANKA
Nobel ödüllü Aziz Sancar, büyük bir keşfe imza attı!
İstanbul’da görev yapan hemşire koronavirüsten yaşamını yitirdi
Ölümden Bile Siyasi Rant Hesabı!
Madımak katliamı 32. yılında yüreklerde aynı sızıyla... Ne adaleti sağlandı ne acısı dindi
Havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerin kardeşlerinden şoke eden iddia!
Faturalardaki oranlara tepki! "Sözde indirimle en az 310 liraya çıkıyor"
Gençler AKP'li Metin Külünk'ü perişan etti! 'Zekeriya Öz hain FETÖ'cü oldu. Bank Asya'nın açılışında bulunan Erdoğan'ın sicilinde kara bir leke var mı? Siz nasıl sütten çıkma ak kaşık oldunuz?'
İhaleler ‘doğrudan’ ‘istisna’ ile gitti!
Zamlı listeleri paylaşmıştı: Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Aybaş'a ceza!
AKP'li belediyelerle mahsuplaşma, CHP'li belediyelerle hesaplaşma
CHP'li Yavuzyılmaz bu kez de KARDEMİR yönetim kurulundaki AKP'lilerin maaşlarını ifşa etti!
Rutkay Aziz'den sanatçıların gözaltına alınmasına sert tepki! İmamoğlu için net konuştu: "Sanatçıların gözaltına alınması büyük haksızlık"
Eski Fed yetkililerinden Powell'a eleştiri yağmuru
Biden göreve gelir gelmez Türkiye karşıtlığı başladı