Subaşı, “Muhafazakârız diyenler, ecdadımız diyenler yıkıyorlar orayı. Sordum neden yıkıyorlar burayı diye, Haliçport'un otoparkına gidiyormuş. Haliçport, Katarlıların da ortak olduğu bir proje. Ecdadımızın eserlerini bile yıkacak bu Katar sevginiz nereden geliyor biri çıkıp anlatsın” diye konuştu.
TRAFİK KAOSU YAŞANIR
İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da “Geçmeyecek yol için ata mirası binalar hilti ve iş makineleri ile yok ediliyor, yandaş ihalecilere ise özel imar yasası çıkarılıyor” dedi. AKP'liler de binanın yıkılmadığını savunarak “CHP döneminde yapılan beton eklentiler kaldırılıyor” cevabını verdi.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı ise yaptığı yazılı açıklamada “Katarlılara satılan Haliçport projesi ile 250 dönümlük alanda 70'er yat kapasiteli iki yat limanı, 5 bin 773 araçlık otopark, 400'er oda kapasiteli iki beş yıldızlı otel ve AVM inşa edilecek. Günlük 50 bin kişinin kullanacağı alan, Kasımpaşa ve Beyoğlu ilçesini trafik kaosuna sokacak” ifadelerini kullandı. İBB'nin aldığı karara göre yolun güzergahının değiştirildiğini hatırlatan Sarı tarihi yapıyı yıkmadan da çözüm bulunabileceğini kaydetti.
2018’DE HALİÇPORT DENİYOR
AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yol çalışmasının Haliçport ile ilgisinin bulunmadığını savundu ancak İBB AKP dönemindeyken 2018 yılında alınan karar aksini gösteriyor. Yeni İBB yönetiminin geçtiğimiz günlerde yıkımı durdurabilmek için revize ettiği 2018 tarihli Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararında düzenlemenin açıkça Haliçport projesi için yapıldığı görülüyor. 8 Mart 2018 tarihli UTK kararında Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne ait 5 bin 773 araç kapasiteli otoparka araç girişi çıkışı için istenen düzenleme uygun görülüyor. Kararda “Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne girişçıkış verilmesi, ek projede gösterildiği gibi Hasköy Cami Sokak, Aynalı Kavak Caddesi, Donanma Caddesi ile Melek Sokak üzerinden giriş çıkış verilmesi sadece ulaşım ve trafik açısından uygun görülmüştür” deniliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tarihiyapihalicportunotoparkiicinmiyikiliyor6305344/
CHP'li belediyeler Ramazan'da özel yardım kampanyası yapacak! Talimat Kılıçdaroğlu'ndan89 izlenme
Çorum’un İskilip ilçesinin CHP’li başkanına Tayyip Erdoğan’a hareket suçumdan dava açıldı!398 izlenme
Gezi Parkı yeniden hedefte!442 izlenme
Vakalarda zirvedeyiz aşıda ortalardayız56 izlenme
Motorinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş zam geliyor! İşte güncel motorin, benzin ve LPG fiyatı80 izlenme
Maas’tan Türkiye’ye yaptırım sinyali: Çok çalıştık ama olmadı54 izlenme
Sahibi Hülya Koçyiğit'in damadıydı: Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden iflas kararı çıktı42 izlenme
CHP’li Koç: Bu olsa olsa şeytan ittifakıdır, şeytan bile bunları görse kesin emekliliğini ister209 izlenme