Balıkesir Burhaniye'de, Cerrahi tarikatına mensup cami imamı olan Saadettin Yılmaz'ın cenazesi Muhyiddin-i Rumi Türbesi'ne defnedilmek istendi. Sit alanı olan, mülkiyeti belediyede bulunan alana defin izni, bakanlar kurulu ve Cumhurbaşkanlığı kararı olmadığı için belediye tarafından verilmedi. Balıkesir Valiliği ise bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararı olmadan defin talimatı verdi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Cumhurbaşkanının onayı olmadan cenazeyi buraya defnedemeyeceklerini belirtti ancak Valinin kesin talimatı üzerine defin yapılması istenilen yere araçlar sokuldu.
TELE1'den Barış Önal'a konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, valiliğin verdiği kararın hukuki olmadığını belirterek, "Defin işleminin yapılması istenen yer bir cami bahçesi ve türbe. 4 gündür cenaze soğuk alanda bekletiliyor. Tarikat üyeleri defin yapmak için emniyet ve kolluk kuvvetleri eşliğinde geldiler. Buraya defin için Cumhurbaşkanlığı, bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Bunun yanında belediye meclisi karar alacak, kültür müdürlüğüne yazı yazılacak bunların hiç biri yapılmıyor. Keyfi olarak defin edilmeye çalışılıyor. Vali ve İçişleri bakanının onay verdiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı kararı olmadığı için bu karar hukuki değil. Yazılı bir talep yok. Sözlü talimat var. İçişleri Bakanı'nın böyle bir kararı olsa da bakanlar kurulu ve Cumhurbaşkanı'nın kararı olmadan uygulanması mümkün değil. 14. yüzyıldan kalma bir tarihi bir varlığın bahçesine bir tarikatın talebiyle uygulama yapmak tarihimize saygısızlık" dedi.
Tele1
İstanbul’da kaçak göçmen baskını! Mahalleli evden eşya fırlattı
Şehit Yasin Karaca'nın babaevinin yeniden inşası için çalışma başladı
Şirketler kapılarına kilit vurdu: İşte kapatılan şirket sayısı
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 22.161 yeni vaka tespit edilirken, 60 kişi hayatını kaybetti, 5.463 kişi sağlığına kavuştu!
Sedat Peker iki yıl önceki paylaşımını yeniden paylaştı: Kime hangi mesajı gönderdi?
Fon dolandırıcılığında Abdulkadir Selvi’den çarpıcı yorum ‘Bu dosyanın eksik halkası Fatih Terim bu işin tam ortasında’
Jandarma Genel Komutanı'nın Erdoğan karşısında yaptığı konuşma olay oldu! Yağcılıkta sınır tanımadı
Türkiye onlara güzel! Bavulla gelip, TIR’la dönüyorlar!
Doğalgaza gece yarısı zammı!
AYM reddetti, CHP kurultayı davası asliye cezada görülmeye devam edecek
Türkiye’de bazı işletmelere yönelik protestolar sürerken, umre ziyaretçileri Kabe’nin yanındaki McDonalds’tan alışveriş yapmaya devam ediyor
Devlet okulunda skandal görüntüler! Çocukları kullanarak kripto para reklamı yaptı, ardından çektiği videoyu kripto traderlarına gönderdi
Yurttaşlar ekonomik kriz girdabında! İstanbul'da yaşamanın maliyeti 70 bin lira
Diploma iptali senaryosunu boşa çıkaran 'ret' kararı