Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, oğullarının içinde bulunduğu yapılanmadan endişe eden anne babanın şikâyeti üzerine “Rafet Efendi” olarak bilinen Ş.Ö. ile ilgili 22 Nisan'da soruşturma başlattı. Kendini “Hızır Aleyhisselam” olarak tanıtıp, Allah ile doğrudan görüştüğünü iddia eden Ş.Ö.'nün, kendisine inananlardan yazlık, ev, otomobil ve ziynet eşyaları karşılığında cennet vaadinde bulunduğu belirlendi. Hac ibadetini kabul etmediği, inananlarına namaz kılmalarına gerek olmadığını söylediği öne sürülen Ş.Ö.’nün kendisiyle görüşmek isteyenlerden ise “yüz görümlüğü” adı altında 500 lira aldığı, ayrıca faizle para çeken müritlerini ve sadaka vermek istemeyenleri cehennem azabı ile korkutarak, para ve mülk bağışlamaya zorladığı ortaya çıktı.
YÜKLÜ MİKTARDA PARA VE ÇOK SAYIDA BELGE BULUNDU
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen salı günü operasyon yaptı. Eş zamanlı operasyonda Ş.Ö. ile birlikte R.M., Y.D., Y.S., E.Ş., A.Y., E.Ş., T.B.S., Y.Y., S.S., M.Y., M.Ö., B.Ş., M.G. ve B.Ş. isimli 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerde de yüklü miktarda para ve çok sayıda belge bulundu.
Şüphelilerden 6'sı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Ş.Ö.'nün da aralarında bulunduğu 9 şüpheli ise bugün 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Ş.Ö. adliyeye sevk edilirken, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/tarikatliderindenskandaldolandiricilikh16252.html
Tahliye edilen Çiğdem Bayraktar Ör: “Haklıyız kazanacağız. İnsanın özgürlüğünün bu kadar kolay elinden alınabilmesini tekrar gözden geçirmeleri gerekiyor. Düşünce özgürlüğü denen şey olmalı”19 izlenme
AKP'nin Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili görüş istediği ortaya çıktı37 izlenme
Suriyeli tecavüzcüye tepki gösteren 67 kişi gözaltına alındı34 izlenme
Prof. Şenol’u ‘tehdit eden’ şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: "Limonata gönderdim"39 izlenme
Fatih'te 4 kardeşin toplu intiharına AKİT'ten skandal sözler!167 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! "3. dalga bile olabilir"68 izlenme
Resmen kabul ettiler: İGA’nın 1.1 milyar Euro’luk kirası 25 yıl ertelendi!30 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında kritik gelişme 11 izlenme
Bandrol ihalesinin Berat Albayrak'ın arkadaşına verildiği ortaya çıktı!
Kadıköy'de CHP'lilere bildiri gözaltısı!
Yüzlerce milyon dolar sadece burs ve birkaç yurt için mi? Paravan olan sadece Kızılay değil!
Türkiye’de yer alan Avrupa’nın en büyük ahşap binası 126 yıl sonra otel oluyor!