Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santralı ve Maden Ocağı, maden işçilerinin itirazlarına rağmen özelleştirilmek isteniyor. Özelleştirme ihalesi için teklifler geçtiğimiz gün verilirken maden işçilerinin eylemleri sürüyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından Çayırhan’ın özelleştirilme sürecine ilişkin bir paylaşımda bulunarak dikkat çeken sözler sarf etti. Yavuzyılmaz, paylaşımında “Bu şaibeli ihale iptal edilmelidir!” ifadelerini kullanırken Çayırhan Termik Santralı’nın ve maden sahalarının özelleştirme ihalesindeki 5 şirketin; Akçadağ Grup, Çelikler Holding, Thirty Five Maden ve Aslan Yapı, Okyanus Pak Petrol (Eroğlu Grup) ve ESM Teknik Maden olduğunu ifade etti.

Yaptığı paylaşımda, “4,5 Milyar Dolar değere sahip olan varlıkların özelleştirme ihalesinin taban teklif tutarı açıklanmadı. Bu nedenle özelleştirme tutarı ihaleye girecek şirketlerin verdiği tekliflere göre danışıklı dövüşle belirleniyor.” sözlerini ileten Yavuzyılmaz, “Milli varlıklar ederinin kat be kat altında bir tutarla adeta peşkeş çekilmek üzere! Bu ihale süreci acilen durdurulmalıdır!” ifadelerini kullandı.

Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nın özelleştirilmesine karşı 50 madenci, geçtiğimiz gün düzenlenen ihalenin öncesinde kendilerini madene kapatmıştı. Yerin 800 metre altında oturma eylemine başlayan işçilere destek vermek amacıyla, yaklaşık 100 maden işçisi de madenin girişine gelmişti. Eylemlerini devam ettiren maden işçileri, özelleştirmeye karşı çıkıyor.

CHP'den Anıtkabir'e 'Cumhuriyet' yürüyüşü43 izlenme
Pendik'te hamile kadına saldıran magandalar için 20 yıla kadar hapis istemi68 izlenme
İlaçları günlerce verilmedi verilen de 2 günlük kaldı!: Esila Ayık'ın hayatı risk altında39 izlenme
Katar aşkını kelimelere döktü! "Türkiye’yi seven bir aile"66 izlenme
Fransız medyası: TL değer kaybetti Türklerin ilaç yarışı başladı56 izlenme
Tutuklanan eski AKP'li vekil Kocabıyık cezaevinden İmamoğlu resti çekti28 izlenme
3 aydır kapalı olan dükkana 391 bin lira fatura geldi!114 izlenme
Enerji ve Tabbi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in enerji şirketleriyle yaptığı elektrik zirvesi toplantısı sırasında elektrikler kesildi!69 izlenme
Bakan Uraloğlu'ndan "Rönesans" açıklaması! "Ne kiralama ne ödeme ne de borç var"
Binali Yıldırım "ben kazandım" diyemedi sahtekârlık suçlamasında bulundu!
AKP’li kadın vicdansızca bunları söyledi! 'Kiralar yüksekse Afrika’ya gitsinler. İnsanların açık giyinmesi beni çok ilgilendiriyor. Benim kocamı, oğlumu tahrik ediyor'
Mahfi Eğilmez dolardan gelen sinyali açıkladı