BİLD gazetesi, CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan ile röportaj yaptı. Özcan, "Erdoğan Gülen’i gerçekten Türkiye’ye getirmeyi kesinlikle istemiyor" dedi.
İşte röportajın ilgili bölümü:
BİLD: Sayın Özcan, Tayyip Erdoğan Andrew Brunson’u salacak mı?
Yurter Özcan: Er ya da geç salacağını düşünüyorum. Ancak bu Türk Amerikan ilişkilerini geliştirmeyecektir. Benim bilgilerime göre şu an Türk hapishanelerinde 15 Amerikan vatandaşı var! Buna ek olarak Amerikan Devleti için çalışan üç Türk vatandaşı da Türkiye’de tutuluyor.
Aynı zamanda Türkiye, bir NATO müttefiki olarak, Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri satın almak istiyor. Deliller bir fırtınaya işaret ediyor. Çok fazla güven kaybı yaşandı.
BİLD: Erdoğan, Brunson’u güçlü lider imajına zarar vermeden serbest bıraktırabilir mi?
Yurter Özcan: Evet, çünkü Türk medyasını kontrol ediyor. Biliyorsunuz ki Erdoğan fikrini çok sık değiştirir, hatta bazen bir kaç gün içinde 180 derece! Türk medyası ise Erdoğan’ın bu fikir değişikliğini örtbas etmek için bir yol bulur. Bunun dışında, Türkiye’de politik gündem kısa vadelidir, insanlar çabuk unutur. Bu Erdoğan’ın avantajına.
BİLD: Erdoğan Pensilvanya’da yaşayan ve darbe girişimiyle suçlanan Fethullah Gülen’in iadesini istiyor.
Yurter Özcan: Bence bu sadece lafta kalıyor. Erdoğan Gülen’i gerçekten Türkiye’ye getirmeyi kesinlikle istemiyor. Bu ikisi Türk hukuk sistemini çiğnerken ve medyayı itaatkarlaştırırken suç ortaklarıydılar. Bunu yapması bir çok soru işareti doğurur. Erdoğan bence Gülen’in ABD’de olmasından mutlu.
https://www.siyasetcafe.com/erdoganguleniistemiyor39204h.htm
Özgür Özel "Erdoğan'ın inşa ettiği yeni düzen bu" diyerek yazdı! Tüm Avrupa bunu okudu23 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılında Saray'dan çok tartışılacak karar: 29 Ekim'de resepsiyon yok!44 izlenme
'Milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz’i eleştiren Erkan Baş’a tazminat cezası!85 izlenme
Veli Ağbaba: “Türkiye ekonomik krizin yıkıcı etkileriyle kasıp kavrulurken…”239 izlenme
Darphane yalanladı: UTTS'de resmi hesap bile 3 kat vergiyi açığa çıkardı41 izlenme
Askıda ekmek askıda simitten sonra askıda dondurma uygulaması başladı45 izlenme
Kahvehaneyi sel bastı, vatandaşlar okey oynamaya devam etti44 izlenme
MetroPoll'den 'Z kuşağı' anketi! İlk defa sandığa gideceklerin oy dağılımı dikkat çekti83 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği otel mührü kaldırmak için harekete geçti
Gülistan Doku soruşturması: ‘Konu hakkında fikrim yok, babasına sorun’
Mısra Öz'den Erdoğan'ın "Narin" paylaşımına yanıt: "Oğlum için de aynı sözü vermişti"
Ailesinden 8 yaşında katledilen Narin Güran dosyası için yeniden yargılama çağrısı