Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed elHaddad ve beraberindeki heyeti taşıyan jet, 23 Aralık'ta Haymana yakınlarında düşmüş, uçaktaki 5 kişilik askeri heyet ile mürettebat hayatını kaybetmişti.
Özel bir şirket tarafından işletilen uçağın 'teknik arıza' nedeniyle düştüğü öne sürülürken, İstanbulBingazi seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları'nın yolcu uçağında dikkat çeken bir kriz yaşandı.

MİSİLLEME ENDİŞESİ Mİ YAŞANDI?
Airport Haber'de yer alan habere göre, TCJVI kuyruk tescilli Boeing 737800 tipi uçak, dün saat 09.45’te İstanbul Havalimanı’ndan kalkarak Bingazi’ye doğru hareket etti. Uçağın, Bingazi Benina Uluslararası Havalimanı’na iniş için alçalmaya başladığı sırada pilotlara pistte çalışma olduğu yönünde bilgi iletildi.
Uçuş ekibinin, söz konusu bilgilendirmeyi yanlış yorumladığı ve inişe izin verilmemesinin, bir gün önce Ankara’da düşen ve Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed AlHaddad ile beraberindeki heyeti taşıyan uçağa yönelik olası bir misilleme olabileceği endişesiyle Bingazi’ye inişten vazgeçme kararı aldığı iddia edildi.

4 SAAT SONRA BODRUM'A İNDİ
Bingazi’yi pas geçen uçak, emniyet gerekçesiyle rotasını Türkiye’ye çevirerek MilasBodrum Havalimanı’na yönlendirildi. Yerel saatle 10.40’ta Bingazi’ye iniş yapması planlanan uçak, yaklaşık 3 saat 50 dakikalık uçuşun ardından Bodrum’da piste teker koydu.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Bodrum’a indirilen yolcuların daha sonra başka bir uçuşla yeniden Bingazi’ye ulaştırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak THY’den henüz resmî bir açıklama yapılmadı.
Sözcü
Sokak röportajında çocuktan Erdoğan'a zam tepkisi! 'Geceleri rüyamda gelecek diye korkuyorum. Zamlar yaktı bizi'44 izlenme
Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldı21 izlenme
İlkokul öğrencilerine istismarda bulunmuş! 60 yaşındaki öğretmene 47 yıl hapis cezası: 'Hayatım bitti' dedi28 izlenme
Fatih Altaylı açıkladı: İşte Diyanet İşleri Başkanları hakkındaki 'sır'71 izlenme
Devlete ve VIP’e özel havalimanı!240 izlenme
SON DAKİKA: Gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel hakkında tahliye kararı!128 izlenme
'Yüksek Hızlı' vurgun! İlk yılın Gar-anti faturası: 16.5 milyon TL228 izlenme
Özgür Demirtaş son çareyi açıklayıp, sosyal medyadan çağrı yaptı41 izlenme