CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman'ın ölümü ile ilgili eleştirdiği AKP milletvekili Tolga Ağar'ın, kendisi hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı.
Kaharman’ın ölümüyle ilgili Tolga Ağar'ı eleştirdiği için şikayette bulunduğunu ifade eden Torun, dilekçeyi de paylaştı. Torun'un paylaştığı dilekçede, “O deliller buraya gelecek! Yok öyle ekranlarda insanların şerefiyle oynamak” ifadeleri yer aldı.
AKP'li vekil Tolga Ağar'ın hakkında yapmış olduğu suç duyurusunu SÖZCÜ'den Evren Demirbaş'a değerlendiren CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun, şöyle konuştu:
''Burada iftira suç unsurları oluşmuyor çünkü iftira suçu birini haksız bir suçla isnat etmektir. Ben burada ‘Tolga Ağar bu suçu kesinlikle işlemiştir' diye bir yorum programda yapmadım.
Orada mevcut bir dosya vardı o dosyaya takipsizlik verildiği, dosyanın kapatıldığı, dosyanın içerisindeki bilgi ve belgelere ulaşılamadığı yönünde beyanatlar verdik. Yeldana Kaharman'ın ölmeden bir gün öce karakola gidip şikayette bulunduğunu belirttik.
Zaten dosyaya da ulaşamadığımız için şüphelisi Tolga Ağar mı değil mi hiçbir bilgimiz yok. Bu konuda herhangi bir açıklamada yapmadı karşı taraf.
Milletvekili olarak da kamuoyunu bilgilendirmeyen Tolga Ağar hakkındaki bu ağar suçlamayla ilgili bizde yalnızca duyumlarımıza göre ve yapmış olduğumuz araştırmalar çerçevesinde yorumlama yaptık. Bunun üzerinden bir suç duyurusunda bulunmuşlar.
Torun sözlerine şöyle devam etti:
Bunu bir açıklama yaparak da söyleyebilirlerdi, bunu şikayet yoluyla yapmalarına gerek yoktu. Burada ayrıca bir Tolga Ağar'ın kendini aklamak için bir yol seçtiği kanaatindeyim ben.
Ayrıca dilekçede kullanılan dil son derece eril adeta yargıya talimat verir gibi kullanılan ve hukuk etiğine ve nosyonuna aykırı bir dil maalesef. Hukuki olmaktan uzak son derece yargıya emir verir gibi kullanılan bir dil.
Savcılığa dönük hukuki olmaktan uzak psikolojik bir hitap var bu da dikkat çekici.''
İşsiz üniversite mezunlarından İŞKUR'a rekor başvuru! Aralarında doktora ve yüksek lisans mezunları da var78 izlenme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na alçak saldırı !454 izlenme
'Yakalanıncaya kadar hakiki, yakalanınca sahte: Yemezler!'116 izlenme
Öğrenci intiharlarındaki ihmaller için düzenlenen eyleme katılan akademisyenlere soruşturma!24 izlenme
Freedom House: Türkiye bu yıl da internet özgürlüğünde geride kaldı21 izlenme
ABD'li generalden skandal sözler! Öldürülen teröristler için "şehit" tabirini kullandı31 izlenme
Biga'daki Liseler Arası Bilgi Yarışmasında İstiklal Marşı'nı böyle rezil ettiler !1387 izlenme
Kadınlar için verilmeyen koruma kararı Rektör Naci İnci için verildi!39 izlenme
Gerici Ahsen TV'nin yüzsüz muhabiri, aynı kişi tarafından 2. kez kovuldu !
Gerici Dilipak, 8 Mart’ta kadınlara hakaret etti!
Haydarpaşa Garı davasında yürütmeyi durdurma reddedildi, iptal kararı bekleniyor!
Destici ve Ünüvar'ın kızlarına TBMM'de torpilli işe Fatih Altaylı'dan sert tepki: "Milletvekilliğine tüküreyim"