AKP iktidarı döneminde kamuda sıklıkla yaşanan torpil ve kadrolaşma skandallarına bir yenisi daha eklendi. AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bir yakınının atanması konusunda AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan torpil istedi. Ancak faks numaralarını karıştıran Şimşek’in, torpil talebini yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e atmasıyla skandal ortaya çıktı.
AKP Darende İlçe Başkanı Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.
BirGün’den Burak Abatay’ın haberine göre; CHP’li Antmen (0 312 420 22 48) ile AKP’li Kahtalı’nın (0 312 420 22 84) faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘torpil’ belgesini yanlışlıkla Antmen’e iletti.

Hakan Kahtalı
ANTMEN: YAKININ YOKSA ATAMA YOK
Skandala dair BirGün’e açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55,60 alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” diye sordu.
Antmen, “Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor” dedi.

Alpay Antmen
‘SADAKAT, LİYAKATİN YERİNİ ALDI’
Devlette liyakatın ortadan kaybolduğunu aktaran Antmen, şu ifadeleri kullandı; “Tek adam rejimi, kurduğu kayırmacı ilişkiler yüzünden ülkenin yönetici kadrolarını liyakat ve ehliyetten uzaklaştırdı, devleti kimliksizleştirdi. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldi. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçti. Devlet aklı yerini, Saray’ın aklına bıraktı. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçti. Maalesef vatandaş da buna mahkûm edildi.”

CHP, YARGI ETİK KURULU KURACAK
Güvenilir bir yargı için yargı mensuplarından oluşan ‘Yargı Etik Kurulu’ oluşturacaklarını söyleyen CHP’li Vekil, “Kimse torpile ihtiyaç duymadan, kendi hakkıyla, hakkaniyetiyle kamuda çalışabilsin ve baskı görmesin diyoruz” ifadelerini kullandı.
‘YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ’
CHP yönetimi olarak siyasi kadrolaşmalarının önüne geçeceklerini söyleyen Antmen, şöyle devam etti; “Biz CHP olarak; kamu personeli atamalarında etik değerler ve mesleki liyakatin esas alınacağı, üst düzey atamalar dışındaki tüm kamu görevlerine girişin merkezi sınava tabi tutulacağı, sınavların bağımsız, adil, objektif ve şeffaf bir biçimde gerçekleştirilmesinin sağlanacağı, eş durumundan atama taleplerinde, aile birliğinin korunmasının esas alınacağı, siyasi kadrolaşmanın değil, hakkın, hakkaniyetin olduğu bir düzen istiyoruz. ‘Tarikat değil liyakat, yandaş değil vatandaş!’ diyoruz.”
https://odatv.com/torpilistegiakpyerinechpyegidinceboyleyakalandi25091842.html
Avrupa’nın en büyük adliyesi icra yükünü taşıyamadı! Toplam 23 katlık iki yeni bina kiraladılar!106 izlenme
İsveçli Casus için İran Mahkemesinden İdam Kararı33 izlenme
Muazzam olmuş! Çekiçle yaptı, filmin sonunda herkes gözyaşlarına boğuldu28 izlenme
FETÖ kumpaslarına sahip çıkan ROK’tan Türkiye milleti diyen Bahçeli’ye destek23 izlenme
İYİ Parti, John Wick 4 filmi öncesinde reklam verdi "Kötüler, zalimler elbet bir gün hesap verirler"30 izlenme
Çiftçinin geldiği son nokta bu! Önce domates şimdi de biber: "Keşke Dilan Polat gibi güzellik merkezi açsaydım"21 izlenme
Koray Aydın, zehir zemberek sözlerle İYİ Parti'den istifa etti22 izlenme
İsviçre'de 20 Frank'a doya doya alışveriş yapan gurbetçi46 izlenme
Bir Türk yaptı… 1 litre benzinden 300 litre gaz enerjisi!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 3.268 yeni vaka tespit edilirken, 17 kişi hayatını kaybetti, 14.952 kişi sağlığına kavuştu!
İçişleri Bakanlığı sarı yelek avında!
Asgari ücret toplantısı öncesi çalışanlar sokaktan ses yükseltti: "En az yüzde 100 zam"