AKP yandaşı Torunlar Şirketi’ne ait Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ve Ensar’ın yurtdışındaki uzantısına 8 milyon dolar bağışlaması tartışmalara neden olmuştu.
Gazeteci İsmail Saymaz ise, konuyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
"31 DÜKKAN TÜRGEV'E BAĞIŞLANDI"
2015 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi KİPTAŞ ile Torunlar GYO işbirliği ile yapılan "5. Levent" projesi ile ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.
İsmail Saymaz, 2018 yılında KİPTAŞ'ın projeden payına düşen kısımdaki dükkanları sessizce satışa çıkardığını belirtirken, "Torunlar, 10 Ekim 2018’de 30 milyon TL ile ihaleyi alıyor. Fakat sözleşme Torunlar ile değil, kardeşi Başkent Gaz ile imzalanıyor. Konutlara biçilen değer, piyasanın yüzde 30 altındadır. Dahası KİPTAŞ, 10 milyon TL vergi ödeyecektir. Ayrıca 1.1 milyon harç masrafı buhar olmuştur" dedi.
İsmail Saymaz, "İddiaya göre Torunlar GYO, halka açık şirket olduğu için satışın Başkent Gaz üzerinden yapılmasını sağladı. İddiaya göre 31 dükkan TÜRGEV’e bağışlandı" diye belirtti.
Öte yandan, Saymaz'ın söz konusu iddiasını, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 2 hafta önce Torunlar Holding'in sahiplerinden Mehmet Torun'a sormuştu. Sarıkaya, "TÜRGEV’e 31 ev almışsınız zaten, neden doğrudan yardım yapmadınız" diye sorarken, Sarıkaya ise, "Uygun görmüyorum, buna cevap vermeyeceğim" demişti.
İşte İsmail Saymaz'ın o paylaşımları:





https://odatv.com/torunlarinturgevepeskesininperdearkasi12022028.html
Bakan Mehmet Şimşek ile aynı kareye giren ve Aziz İhsan Aktaş’ın da ortağı olan Gürkan Dölekli nasıl serbest bırakıldı!43 izlenme
Kız yurduna yazılan uyarı gençleri çileden çıkardı: Kışkırtıcı kıyafetlere izin verilmiyor21 izlenme
Tepkiler sonuç verdi, simit zammı geri çekildi: "Üzdüğümüz halkımızdan özür diliyoruz"26 izlenme
Naci Görür'den yeni deprem açıklaması: İnşallah bu sefer sesimi duyurabilirim28 izlenme
Musa Orhan’ın, bu kez de intihar soruşturmasından tutuklanması istendi!74 izlenme
BOTAŞ’ı rant için bölüyorlar36 izlenme
Atatürk düşmanı, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi! 'Yakında İktidarız!' lafıyla ordumuza saldırı arasında bağlantı var mı?204 izlenme
TCDD’de 5,3 milyar TL’lik rekor borç!48 izlenme
Ünlü sanatçı Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti
Bir pistin maliyeti 2 milyar TL: İşte Atatürk Havalimanı'nın son hali! Kime ne zararı vardı ki?
‘Süslüman Sosyete’ şatafata doymuyor ! Bu sefer de ‘Londra'dan gelen Tubiş’e hoş geldin partisi !’
Kadın çiftçiler kurtuluşun yolunu açıkladı: "Başımızdaki değişecek ondan sonra rahata ereceğiz!"