Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Akyazı mevkiinde yer alan Trabzon Şehir Hastanesi şantiyesine giderek incelemelerde bulundu.
Hastane ile ilgili bazı iddiaların olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, "Trabzon Şehir Hastanesi tüm aşamaları bilimsel veriler, mühendislik hesapları ve teknik denetim süreçleri doğrultusunda yürütülen çok önemli bir sağlık yatırımıdır" ifadelerini kullandı.
Memişoğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bugüne kadar saha genelinde 22 kez gerçekleştirilen kazık yükleme deneyleri, kazık bütünlük testleri, teknik ölçümler ve mühendislik değerlendirmeleriyle tüm veriler ayrıca teyit edilmiştir.
Elde edilen sonuçlarda, yapı güvenliğini olumsuz etkileyecek herhangi bir kayma ya da blokların taşıyıcı sistemlerinde risk oluşturacak bir oturma, dönme veya yanal öteleme kaynaklı stabilite kusuruna rastlanmamıştır."
Memişoğlu'nun açıklamalarına yanıt veren ünlü deprem profesörü Osman Bektaş ise dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Sosyal medya hesabından açıklama yana Bektaş şunları söyledi:
"Sayın Bakan, Jeolojik, jeofizik ve sondaj verilerine dayanarak, hastane kazıklarının Beşirli Formasyonu üzerinde sağlam olduğunu belirtiyorsunuz” ifadelerini kullanan Bektaş, “Ancak saha verileri ve ölçümler, durumun düşündüğünüz kadar basit olmadığını göstermektedir” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“1 Denizaltındaki Beşirli Formasyonu, Akyazı sırtlarındaki devamında basamaklı kayma yapıları ile birlikte gözlenmektedir. Uydu ölçümlerine göre bu kütle, yılda 30–40 mm hızla denize doğru kaymaktadır.
2 2009–2010 yıllarında gerçekleşen kayma olayı nedeniyle Akyazı İlkokulu tahliye edilmiş ve kapanan karayolu boyunca, Karadeniz Sahil Fayı hattında Akyazı tünelleri inşa edilmiştir.
3Yamaç kayma mekaniği büyük olasılıkla Beşirli Formasyonun aşırı suya doygun kil/marn ara seviyeleri (10–15 ohm·m) tarafından kontrol edilmektedir.
4 Akyazı deniz dolgusu, Stat ve kazıklar bu kayan zemin üzerinde inşa edilmiştir.
5 Stat binasında gözlenen farklı oturma ve kayma kaynaklı deformasyonlar ve uydu verileri dikkate alınmamış; 2010 yılından bu yana yaptığımız uyarılar göz ardı edilmiştir.
Bu nedenle Hastanenin gelecekteki davranışının, Stattan farklı olmayacağı değerlendirilmektedir. Sayın Bakan, söz konusu veriler gözlemlerle de doğrulanmaktadır. Daha ayrıntılı bilimsel verileri teknik ekibinizle paylaşmaya hazır olduğumu belirtmek isterim."
Sözcü
Bilal Erdoğan’ın festivali için alınan milyonlarca liralık malzemeler buhar oldu!95 izlenme
İsyan etti: Göreve getirilmelerine son vereceğiz91 izlenme
Konya'daki Çanakkale Zaferi töreninde Atatürk'ün adı anılmadı, Gaziler ve CHP ilçe başkanından tepki: "Çanakkale'yi geçilmez kılan Atatürk değil mi? Yazıklar olsun!"28 izlenme
AKP'nin il kongreleri başlıyor, esnaf icralık! "Bu fotoğrafı bugün çektik"72 izlenme
Enflasyonun pençesinde geçim mücadelesi! Tezgâh açan da alışverişe çıkan da isyan etti: "Elimdeki domates 62 lira"17 izlenme
Tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, AKP'lilerin hevesini kursağında bıraktı!15 izlenme
AKP milletvekili Filenin Sultanları’nın fotoğrafını sansürledi37 izlenme
Sedat Peker bu kez Demirören'e mesaj gönderdi!47 izlenme
Nuray Başaran "CHP'li bir belediye başkanı itirafçı oldu" dedi, yalan çıktı!
Yargıtay’ın milyarlık ihalesi ‘davet’le Rönesans’a verildi
Skandal iddia! Çin aşısının onayını hızlandırmak için rüşvet mi verildi?
Görevden uzaklaştırılmıştı: Muhittin Böcek'in yerine seçilen isim belli oldu