Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Deprem Çalıştayı’nda konuştu.
Haluk Özener, sismik hareketliliği tespit etmek için Marmara Denizi’nin denize döşenen fiber optik kabloların trolle avlanan balıkçılar tarafından parçalandığını söyledi. 70 kilometre uzunluğundaki fiber optik kabloların Marmara’nın dibinde olduğunu belirten Özener, şu bilgileri verdi:

0.2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLERİ BİLE KAYDEDİYORUZ
* En önemli olan fay Marmara’da denizin içinden geçiyor. Ne kadar yakınsanız, o kadar sağlıklı bilgiler alırsınız. Daha hızlı, daha detaylı bilgilere erişmek, yüksek kalitede veriler sağlamak için deniz tabanı gözlem evi kurduk. Şu anda 0.2 büyüklüğündeki depremleri bile kaydedebiliyoruz.
* Bu yol haritası 2005’de çizildi. başladı. Fiber optik kablolar ile veriler kıyıya, istasyonlara eş zamanlı olarak erişti. 2008’de İtalya, Almanya, İngiltere’den farklı kuruluşlarla bilgi alışverişi yapıldı. En sonunda İngiltere’den bir firmayla çalışmaya başladık.
HEPSİNİ TOPLADIK, ONARIYORUZ
* Deniz tabanına bin 200 metre derinliğe kadar bu istasyonları kurduk. Toplam 70 kilometre fiber optik kablomuz Marmara Denizi’nde. Trolle avlanan avcılar kabloları parçaladılar. Şu anda geldiğimiz noktada o kabloların hepsini topladık, onarıyoruz. Hem cihazlar hem kabloları bu ay içinde ilkini tekrar yerine atmayı planlıyoruz. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/trolleavlananbalikcilardepremtespitedenkablolarikopardi5489382/
Hadi Özışık "ankette Erdoğan önde" diye duyurmuştu: Bahisler tepetaklak oldu, Kılıçdaroğlu fark attı27 izlenme
Rusya ile siyasi gerginlik Türkiye’ye tur satışlarını düşürdü!66 izlenme
TOKİ Antalya’da dere yatağına 4500 konut yapıyor18 izlenme
Yabancı uzmanlardan Mehmet Şimşek yorumu: "U dönüşü yaşanacak mı?"36 izlenme
Osman Öcalan öldü48 izlenme
Bilim insanlarına ‘corona’ soruşturmaları sürüyor!74 izlenme
Kızılay, kadının servetine çöktü17 izlenme
Yeni belediye başkanlarının 3 aylık tasarruf mucizesi!70 izlenme
İmamoğlu'na turp uzatan Trabzonlu, AKP'li Varank'a seslendi: "Seçim sandığını ellerine vereceğiz, onları evlerine göndereceğiz"
Sedat Peker hakkında flaş gelişme!
AKP'de Osman Kavala kavgası! Türkeş'ten Mücahit Birinci'ye zehir zemberek sözler: "AKP'liyim diyor eşeliyorsun FETÖ'cü çıkıyor"
AKP milletvekili Şeyh Sait'in torunu çıktı, Şeyh Sait'i eleştirenleri tehdit etti