CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş, Türk Şeker tarafından 10 Nisan’da duyurulan işçi alımlarıyla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Türkiye genelinde toplam bin 685 kişinin alınacağı ilan edilen işe alım sürecinde, Ereğli Şeker Fabrikası için 158 kişilik kadro belirlenmişti.
Nejat Türktaş, AKP teşkilatlarının kendi üyelerine WhatsApp grupları üzerinden mesajlar göndererek, Türk Şeker’deki üst düzey yöneticilerle doğrudan temasa geçmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu iddia etti.
Bu çağrıların, işe alım süreci başlamadan önce yapıldığını vurgulayan Türktaş, henüz sınavlar ve değerlendirmeler tamamlanmadan bazı kişilere ''iş garantisi" verildiğini söyledi.
Türktaş, şu ifadelere yer verdi:
"Türk Şeker İşçi alımlarında büyük skandal. 10 Nisan'da Türkiye genelinde bin 685, Ereğli için ise 158 kişi alınacağı duyuruldu. Başvurular İşKur üzerinden alınıyor. Buraya kadar her şey normal, her şey usule uygundur. Ancak gerçek çok başka. AK Parti bütün WhatsApp gruplarında üyelerine açık açık talimat gönderiyor. 'Şeker fabrikasından sorumlu yönetim kurulu üyesi ile iletişime geçin' deniliyor.
Bu ne demek biliyor musunuz? Alım süreci başlamadan, sınav yapılmadan, değerlendirme yapılmadan partili yandaşlara iş garantisi veriliyor demek. Bu aleni torpil düzenini kabul etmiyoruz. AK Parti liyakatli ve adaleti ayaklar altına alıyor. Devlete, millete değil, sadece kendi yandaşlarına hizmet ediyor. Bu kul hakkıdır. Bu gençlerin umutlarıyla oynamaktır. Ereğli'de alınacak 150 kişilik kadroya başvuran binlerce gencin hakkı adil bir süreçle yürütülmediği için gasp ediliyor. Bu adaletsizliğe sessiz kalmıyoruz. Haksız yere istihdam edilen her kişi hak eden bir gencin hayallerini çalıyor. Bu düzeni kuranları da bu düzeni sessiz kalanları da şiddetle kınıyoruz."
Nefes
Alevler sönmeden 'rant' sinyali! Ormanlar yanarken yürürlüğe giren kanun tartışma çıkardı45 izlenme
20 yılın tüm seçimlerini bilen 'şifreli anket' 14 Mayıs için ne diyor?52 izlenme
Serbest bırakılan gazeteci Barış Terkoğlu: "Haberi nasıl öğrendiğimin peşinde olunduğu için telefonuma el kondu"19 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan 'faizsiz kredi' desteği42 izlenme
Alevi yurttaşların evini işaretledi: ‘Aleviler gitsin, Türkiye Müslümandır’87 izlenme
Aldığı iki maaş yetmedi, kendisini işçi olarak işe aldı!83 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.762 yeni vaka tespit edildi, 24.497 kişi sağlığına kavuşurken, 176 kişi hayatını kaybetti!58 izlenme
Görele eski Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin yargılandığı taciz davası mağduru 17 yaşındaki Tuana'nın hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı25 izlenme
Erdoğan'ın manda yoğurtlu, Medine hurmalı 'şifa' yiyeceğine CHP'den tepki: "Parayı nereden bulacaklarını söylersen şifa olur belki!"
Sınırda insan kaçakçılığıyla suçlanan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbeleri söküldü
112 kuruluştan ortak açıklama: Geçen yıl kapatılan hastaneleri açın!
Üsküdar sokaklarında yüzme keyfi ! Teşekkürler AKP !