Açıklamada "Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk'e ve Cumhuriyet'e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir" ifadelerine yer verildi.
Türkiye Barolar Birliği’nin açıklaması şöyle:
* Mustafa Kemal Atatürk, padişahın mülkü sayılan ülkede, onun kulu olarak yaşayan insanlarımızı, yaptığı devrimlerle özgür yurttaşlar haline getiren kurucu liderdir.
* Diyanet İşleri Başkanının, oturduğu makamı borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı, gizli ajandasına dayalı sözler sarf etmesi asla kabul edilemez.
* Layık olmadıkları halde bu tür makamları işgal edenlerin, kutsal din duygularını gizli ajandaları doğrultusunda kullanmalarının hiç kuşkusuz başka örnekleri de olmuştur.
* Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir.
* TBB yönetimi olarak Diyanet İşleri Başkanını, Atatürk'ü kastederek söylediği kabul edilemez sözleri sebebiyle kınıyor, Türk Milletinden acilen özür dilemesini ve istifa etmesini bekliyoruz.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da okuduğu cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş'ın bu sözleri Atatürk'ü hedef aldığı şeklinde yorumlanmış ve büyük tepki çekmişti.
Muharrem İnce’den CHP yönetimine çağrı801 izlenme
"20 yıl önce ilkokul bile yoktu, şimdi lise var hem de kaloriferli" demişti: Bakan Tekin'e tepki yağdı44 izlenme
Tank Palet fabrikasının ardından Bor Karbür tesisi de Ethem Sancak’a!801 izlenme
Tosuncuk'un bulaşıkçılık yaptığı yerdeki iş arkadaşı konuştu 'Onu tanıyan arkadaşlarımızın hiçbiri bunu tek başına yaptığına ihtimal vermiyor!'71 izlenme
Bursa’da sahile inen Suriyeliler, tatilcileri canından bezdirdi!230 izlenme
Mahkemeye gönderildi! Özel hastane çetesi üyeleri için 582 yıla kadar hapis cezası talebi37 izlenme
Milli Piyango’dan şaibe iddialarına açıklama!463 izlenme
Erdoğan'a iki yeni danışman daha!77 izlenme
Levent Gültekin 'Erdoğan darbeyi zaten biliyordu, çünkü tv'lerde yayınlanması için bir kaset hazırlatmış !'
Ankara’da gizli sığınak görüntüleri ortaya çıktı! Sığınakta 10 oda 15 salon 10 koridor ve 12 tuvalet var
AKP'ye oy verdiğini söyleyen genç kadının sözleri şaşkınlık yarattı: "Kırmızı eti geçtim beyaz et düşse de yesek diye bekliyoruz"
Jet Fadıl davasında şikâyetçiler dinlendi "Resulullah soyundan geldiğini söyledi, buna güvenerek hareket ettik"