İğneden ipliğe gelen zamlar, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artış, temel gıda fiyatlarının yükselmesi, düşük gelirli ailelerin sosyal yardımlara daha fazla yönelmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl ocak ayında İstanbul’daki askıda fatura uygulamasına başvuruların iki katına çıktığını duyururken bunun yoksulluğun iki kat arttığı anlamına geldiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı ocak ayında Türkiye’de enflasyonun yıllık yüzde 48,69 olduğunu duyurmuştu. Yılbaşından itibaren konutta doğalgaza gelen yüzde 25 zam ve elektriğe gelen yüzde 50 – yüzde 125 arasındaki zamlar nedeniyle pek çok vatandaş faturalarını ödemek için sosyal yardımlara başvurmak zorunda kaldı.
Sosyal yardım alan vatandaşlarla ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Reuters, Türkiye’de artan enflasyonun aileleri sosyal yardıma daha fazla yönelttiğini duyurdu.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, 2022’nin ilk üç haftasında 30 binden fazla yardım talebi geldiğini, pandemi önlemlerin kaldırılmasına rağmen belediyenin askıda fatura uygulamasına yapılan başvuruların geçen yıla göre iki kat daha fazla olduğunu söyledi.
İmamoğlu, “Maalesef bu, yoksulluğun ve yardım isteyenlerin iki katına çıktığını gösteriyor. Bu yardımlara daha az ihtiyaç duyulan, zenginleşmiş bir İstanbul görmekten mutluluk duyarım” dedi.
Haberde enflasyondan etkilenen ailelerle görüşülerek pek çok ailenin çocukların temel besinlerini sağlamak için kendi temel besinlerinden ve ısınma giderlerinden kıstığı aktarıldı.
Habere konu olan Esenyurt’ta yaşayan inşaat işçisi Esat Çelik, üç bebeğinin ihtiyaçlarını karşılamak ve İstanbul’daki dairesinin ipotek ödemelerini karşılamak için mücadele ettiğini aktardı.
Başlangıçta belediye tarafından corona virüsü karantinalarından etkilenen aileler için hayata geçirilen askıda elektrik faturasına başvuran Çelik, geçen yıla göre ikiye katlanan elektrik faturalarını ödemek için yardım almaya devam ediyor.
Kendi temel besinlerinden ve ısınma giderlerinden kıstığını aktaran Çelik, “Biz sadece çocuklarımızın ihtiyaçlarını alıyoruz. Ailemiz ve arkadaşlarımızın yardımıyla geçimimizi sağlıyoruz. Kredi kartlarına yükleniyoruz” diye konuştu.
RTE 'Ekonomimiz istikrarlı bi şekilde yoluna devam ediyor' Sonuç dolar 3,5 TL'ye koşuyor !289 izlenme
Herkes orada, İBB yok: Ekrem İmamoğlu 'Hayalim' demişti!15 izlenme
Vahşetin görüntülerini çekmişti... Karar verildi!75 izlenme
“Sandık başına memur olmayan görevliler koyuluyor”56 izlenme
Köprü ve otoyol zammına sürücüler isyan etti: "Gırtlağımıza kadar dolduk.. Vatandaşın sırtından inmiyorlar. Çok kızgınız, biraz ellerini vicdanına koysunlar"25 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği kirli ilişkiler ağında gözlerden kaçan detay!48 izlenme
İstanbul Kilyos’ta sıcak havaya daha fazla dayanamayan inekler denize girdi31 izlenme
Lise öğrencisi 18 yaşındaki Türk genci Mert Turmuş, gelecek yüzyılın teknolojisini tasarladı !438 izlenme
AKP'li eski vekilden skandal ötesi sözlerle seçimi kazanma taktiği! 'Bizi ite köpeğe yem etmeyin, paraya ihtiyacı olan varsa para verin'
AKP'li belediye yapılmayan işlere milyonlarca lira ödedi!
İlyas Salman: "Cumhurbaşkanlığı seçimini sayın Kılıçdaroğlu kazanacak"
Burası Sabiha Gökçen Havalimanı: Araplar için ucuza satılık emlak ve vatandaşlık ilanını böyle verdiler!