BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Bakanlık, 27 Şubat’ta “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Organizasyonu Hizmeti” adı altında bir ihale düzenledi. İhale kapsamında “İstanbul’da üç bin kişinin katılımına uygun kapasitede kongre merkezi, konferans salonu veya toplantı mekânı” hazırlanması istendi.
Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afet, savaş, öngörülemeyen durumlarda kullanılması gereken” tartışmalı pazarlık yöntemiyle düzenlenen ve sadece iki şirketin davet edildiği ihaleyi, 777 bin 500 TL teklif veren “Yedi Fark Tanıtım Organizasyon Bilişim Turizm Danışmanlık İnşaat Şirketi’nin” kazandığı açıklandı. Bakanlık ile şirket arasında da sadece “7 ve 8 Mart’ı” kapsayan iki günlük sözleşme imzalandı.
“Türkiye’mizin Kahraman Kadınları” adı altında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Yüzbinlerce liralık organizasyon ihalesini alan şirketin internet sitesinde yer alan referanslar bölümün de de “Hayrat Vakfı, Rabi Platformu, İlim Yayma Vakfı, Memur Sen, İslam Dünyası STK’lar Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı” gibi kurumlar yer alıyor.
https://halktv.com.tr/gundem/turkiyemizinkahramankadinlarietkinligiicin777bintlharcanm426966h
Asgari ücret ne olacak? Ünlü ekonomist tahminini paylaştı86 izlenme
Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören ortaklığından170 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.169 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.276.468’e, can kaybı da 47.976’ya yükseldi!66 izlenme
İbrahim Özkan'dan Hatipoğlu'na 'Oğan ve Akşener' göndermeli manidar özür: "Plana sadık kalmışlar"42 izlenme
İmamoğlu: Seçim döneminde işe alımlar araştırılıyor166 izlenme
Akbelen’deki ağaçları böyle kestiler!58 izlenme
Hafter, Türkiye'ye karşı cihat ilan etti!181 izlenme
İSKİ Genel Müdürü görevine iade edildi24 izlenme
Millete sabır Merkez’e sefa
Selçuk Üniversitesi'nde Hipokrat Yeminine sansür! Öğrencileri orijinal andı okumaya başlayınca yönetim tarafından ışıklar kapatıldı, perde indirildi!
Zam beklerken eksik maaş yattı, YHT şantiyesinde işçiler iş bıraktı! Eylem iki kente daha yayıldı
Teğmen Ebru Eroğlu davasında tanık komutanlar dinlenmedi! Mahkemeden 'noter' şartı