Adana’da bulunan yerli otobüs üreticisi Temsa, Sabancı Holding tarafından Mayıs ayında İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satılmıştı.
Bin 500’den fazla çalışanı bulunan Temsa’da satışın ardından ilk işçi kıyımı bu sabah yaşandı. Her gün olduğu gibi çalışmak üzere fabrikaya gelen 30 işçinin, işten çıkarıldıkları söylenerek üretim hattına alınmadığı öğrenildi.
Yerli ve yabancı onlarca şirketin Temsa için haciz kararı aldırdığı iddia edilieken, True Value Capital Partners’in alacaklı olan bankalara borç yapılandırma konusunda rest çektiği konuşuluyor.
Temsa fabrikası kapanırsa 20 bin kişinin mağdur olacağı belirtiliyor.
Mayıs ayındaki satış işlemlerinin tamamlamasının ardından TEMSA’nın Adana’daki fabrikasını ziyaret eden İsviçre merkezli True Value Capital Partners’in sahibi Evren Ünver, TEMSA çalışanlarına yaptığı konuşmasında yeni bir büyüme dönemini başlatacaklarını söylemişti.
TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım da “Kurucumuz Sabancı ailesine, tüm holding yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarımıza bugünkü TEMSA’yı yarattıkları için teşekkürü bir borç biliriz. Şimdi sıra yarının TEMSA’sını yaratmakta. Bu yolculukta bayrak artık yeni yatırımcımız True Value Capital Partners’da. Yeni yatırımcımız ile heyecan verici yolda kol kola yürümek için sabırsızlanıyoruz” demişti.
1968 yılında kurulan ve 1987’den beri Adana’da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.
https://www.parlamentohaber.com/turkiyenindevotobusureticisitemsadaistencikarmalarbasliyor/
Cüneyt Arkın: "Atatürk'ün dehasının üzerine deha yok, tabii ki milliyetçiyim"62 izlenme
Müftüler: Bağış yapın, dekontu gönderin!227 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi için Meclis'te kritik hamle27 izlenme
Sinan Ateş cinayetine ilişkin çarpıcı iddia: 'Devlet Bey öldürülmeme izin vermez' demiş76 izlenme
Haziran 2026 enflasyon rakamları açıklandı25 izlenme
Özgür Özel ve SPD heyeti açıklama yaparken elektrikler kesildi32 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'na kırmızı kart: 'MHP baraj altı, Erdoğan kaybediyor!'51 izlenme
Yarışta üçüncü gün sona erdi: Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı?48 izlenme