Artvin'in Şavşat ilçesi Maden köyü halkından Bilal Sarı (62) Kocaeli’de hayatını kaybetti. Defin için memleketine getirilen Sarı’nın cenazesini taşıyan araç da karla kaplı yolda mahsur kaldı.
Köylülerin yardımıyla araç çıkarılırken, cenaze ise kızakla 3 kilometre çekilip, 2 saat süren yolculuk sonrası köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Tabutun kızakla taşındığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bilal Sarı
TABUTU İKİ SAAT BOYUNCA ÇEKTİLER
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçirdiği felç sonrası, 25 Şubat’ta yaşamını yitiren 2 çocuk babası Bilal Sarı, toprağa verilmek üzere memleketi Artvin’e gönderildi. 26 Şubat’ta Rize-Artvin Havalimanı’na getirilen Sarı’nın cenazesi, kara yoluyla Şavşat ilçesi Maden köyüne doğru yola çıkarıldı. Cenazeyi taşıyan araç, karla kaplı yolda kaldı.

2 METRELİK KARI KAZIP GÖMDÜLER
Durumu öğrenen köylülerin yardımıyla araç çıkarıldı, tabut ise kızağa yerleştirildi. Köylüler, kızağı bağladıkları iplerle 3 kilometre çekip 2 saat süren yolculuğun ardından köy evine ulaştırdı. Sarı'nın cenazesi, ertesi gün öğle vaktinde, aile kabristanlığında, 2 metrelik kar tabakasının altında kalan toprak kazılıp defnedildi.

"YOLUMUZ YOK, CENAZEMİZİ TAŞIYORUZ"
Gecenin karanlığında karla kaplı yolda kafa lambalarıyla dönüşümlü olarak kızak çeken köylülerin o anları da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde; köylülerin, kızağa sabitledikleri tabutu iple bağlayıp, tek sıra halindeki yürüyüşleri yer alırken, aralarındaki diyaloglar da 'Gece saat 12.30 yolumuz yok cenazemizi taşıyoruz' sözleri de yer aldı.
Sözcü
CHP'den 'YEP' tepkisi: İlk değiştirilmesi gereken damadın kendisidir
İBB'ye soruşturma açan Süleyman Soylu'nun FETÖ'yü akladığı video yeniden gündemde! '15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı, FETÖ yapmadı!'
İşte Erdoğan'ın 'gizli' hayatı: Saray'daki önlenemeyen yükseliş!
MHP’li belediye başkanından Akşener ve Kaftancıoğlu’na yönelik skandal sözler: ‘Sokak karısı dilin kopsun’
Maraş’ta çevre katliamı: Sular siyaha büründü!
Kocaeli’de İmamoğlu protestolarında tutuklanan 6 kişi tahliye edildi
Bakan Koca açıkladı: 32.106 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 1 milyon 780.673’e, can kaybı da 15.977’ye yükseldi!
MHP, TTB'yi yine hedef aldı! "Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir."
Emekli zammı ne kadar olacak? SSK ve Bağkur emekli maaşı zammı belli gibi…
Çiftçinin borcu 16 yılda 190,5 kat arttı!