4 bin 500 üye şirketiyle ihracatın yüzde 80’ini yapan, istihdamın yüzde 57’sini karşılayan, kurumlar vergisinin yüzde 80’ini ödeyen TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma açılması, AKP’li bazı siyasilerin TÜSİAD’ı hedef alması üzerine, TÜSİAD adına yeni bir açıklama yapılması kararlaştırıldı.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Açıklamanızdan sonra üyelerinizden ‘Niçin böyle bir açıklama yaptınız, bizleri zor duruma düşürdünüz” yolunda görüşler gelip gelmediği sorusuna, şu karşılığı verdi:
"Olumsuz anlamda böyle bir konuşma geçmedi. Ancak, üyelerimizden, siyasilerin yaptığı ve TÜSİAD’ı eleştiren açıklamalardan üzüntü duyulduğuna ilişkin çok sayıda mesaj geldi. Herkesin bildiği ve konuştuğu konuların TÜSİAD tarafından da gündeme getirildi. Bu konuda yanlış anlamaları da gidermek amacıyla bugün ya da yarın kapsamlı bir açıklama daha yapacağız. Yapacağımız açıklama üzerinde çalışıyoruz."
"Bize dönük, ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasını da kabul etmiyoruz."
"Başka bir TÜSİAD yetkilisi de, benzer açıklamaların zaman zaman yapıldığını belirtti, TÜSİAD’ın sicilinin bozuk olduğu yolundaki suçlamaları da asla kabul etmediklerini sözlerine ekledi. TÜSİAD’ın yapacağı yeni açıklamada da, yapılan açıklamanın arkasında oldukları da belirtilecek."
Sözcü
Kırmızı bültenle aranan IŞİD’li terörist yakalandı!294 izlenme
Kadına şiddet görüntüleriyle gündeme gelen restoran mühürlendi12 izlenme
CHP Genel Merkezi önündeki eyleme katılım artıyor1420 izlenme
Gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Başa'nın 1 ay önce kalp ameliyatı olduğu ortaya çıktı!23 izlenme
Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'dan AKP'ye ekonomi uyarısı "Mutfaktan geldik, mutfaktan gidebiliriz"76 izlenme
Milyonlar kuyrukta! Türkiye'ye giriş için günde 8 bin Afgan'a pasaport veriliyor!39 izlenme
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ‘150 TL ve derslerde kolaylık vaadiyle’ AKP mitingine çağırıldı !681 izlenme
Rojin Kabaiş soruşturması: 300 kamera kaydı 80 de numune var ama tek gözaltı yok8 izlenme
Bugün '50+1 değişmeli' diyen Erdoğan, 4 yıl önce 'vazgeçilmez' diye savunmuş
Döviz kurunun son günlerde rekordan rekora koşması akıllara Erdoğan'ın konuşmasını getirdi!
İş isteyen adam kendini yaktı, AKP'li başkan skandal açıklamada bulundu!
Kalkan balığının kilosunun bin 200 TL olduğunu öğrenen emekli isyan etti! "Emekli maaşıyla kalkan balığı alamayız. Ekonomiden de memnun değiliz. Ekonomi bitti, sıfır"