Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi ülkelerin terör listesinde yer alan ve cihatçı terör örgütlerine destek veren Mutairi’nin 25 Aralık’ta sınır dışı edilmek üzere İstanbul’da gözaltına alındığı ancak iki gün sonra serbest bırakıldığı da gündem olmuştu.
Süresiz oturma izni almış
SÜRESİZ OTURMA İZNİ
10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre 2018 yılından veri Türkiye’den yaşayan Mutairi’nin 12 Aralık 2022’de İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Esenyurt Çalışma Grubu’na giderek süresiz oturma izni başvurusu yaptığı öğrenildi. Başvurunun ardından Mutairi’ye “uzun dönem ikamet” izni verildiği ortaya çıktı.
Mutairi uzun dönem oturma izni almadan önce Kağıthane Merkez Mahallesi’nde bulunan bir apartmandan da her biri yaklaşık dört milyon lira değerinde üç daire almış.
25 Aralık’ta sınır dışı edilmek üzere İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mutairi’nin deport edilme davasında ise o günden bu yana bir gelişme yaşanmadı.
CİHATÇI ÖRGÜTLERE FİNANS
Hakem Al Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplardan El Nusra’ya finansal destek sağlayan Kuveyt asıllı Hajjaj bin Fahd al Ajmi ile de yakın ilişkisi var. Hajjaj bin Fahd al Ajmi bir açıklamasında Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplara yardım için kendisine 300 bin dolar verdiğini söylemişti. Ajmi ABD ve BM Güvenlik Konseyi ile Mısır, BAE ve Suudi Arabistan tarafından terörist kabul ediliyor ve Interpol’ün arananlar listesinde.
KRT
Yargıya göre Öcalan'ın TRT'ye çıkması 'ifade özgürlüğü'106 izlenme
AKP’li eski başkan sokakta gezemiyor!134 izlenme
AKP'li Esenler Belediyesi değerli arazileri ‘sermaye’ yaptı!85 izlenme
İşte il il CHP'nin kesinleşen milletvekili listesi558 izlenme
İşte tartışma yaratan termik santraller…86 izlenme
Suriye milli ordusu Tel Rıfat ilçe merkezini terör örgütü PKK/YPG’den geri aldı31 izlenme
Elektrik ve doğalgazda indirim gerçeği113 izlenme
Milli Eğitim Bakanından, Ensar Vakfı çocuk istismarı soruşturması geçiren Sultanoğlu'na destek! 'En güvendiğimiz arkadaş'32 izlenme
AKP'nin kurucusu ünlü iş insanı hakkında yakalama kararı çıkarılmış!
Seçil Erzan davasında flaş detay: Kayıp milyonların izi bulundu
CHP'den İmralı kararına yazılı açıklama! Gerekçeler tek tek sıralandı: "Milletimizin rızası yoktur"
'115 hamile çocuk' skandalıyla ilgili valiliğin 'soruşturmaya yer yok' kararı iptal edildi!