Vladimir Putin'in 2022 yılının şubat ayında verdiği saldırı emriyle başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki tarafında binlerce kayıp verdiği savaşta Rusya'nın sivillere yönelik düzenlediği saldırılara Ukrayna direkt karşılık veriyor.
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, Ukrayna'nın başkent Moskova ve çevresindeki tesislere insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyuruldu.

SALDIRININ ARDINDAN İHA'LAR DÜŞÜRÜLDÜ
Bakanlığın açıklamasında, "Kiev rejimi, 18 Ağustos Moskova saatiyle 04.00 sularında Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere İHA kullanarak bir terör saldırısı daha gerçekleştirdi. İHA, hava savunma sistemi araçları tarafından vurulduktan sonra uçuş rotasını değiştirdi ve Moskova'daki Krasnopresnenskaya Rıhtımı yakınlarında konut dışı bir binaya düştü" ifadelerine yer verildi.
Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yangın meydana gelmezken Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, vurulduktan sonra İHA parçalarının Moskova'daki Expocenter’in bulunduğu bölgeye düştüğünü aktardı.
RUS SAVAŞ GEMİLERİNİ HEDEF ALMIŞLARDI
Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı, gece Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının Karadeniz’de Rus savaş gemilerine başarısız saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.
GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI
Kırım Türkü Gazeteci Gülsüm Khalilova, söz konusu İHA saldırısının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeniçağ
Narin davasının seyrini değiştirecek belge dosyada! Salim Güran ile ilgili belgeyi avukatı açıkladı: Bir saat içinde 45 adım atmış!
Ankara Valiliği'ne yurttaşlardan çağrı: #ankaravaliliğiparamızıgeriver
Bulgarlar market arabalarıyla alışveriş yarışına girdi: 1 Leva 9.30 TL olunca günlük ekmeklerini bile Edirne'den alıyorlar!
Bakanlık imar barışından vazgeçmiyor
Üniversitede kadro için ‘nokta atış’lı ilan!
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in MHP-DEM bayramlaşmasına yorumu olay oldu!
AKP’li vekilin şirketinden İstanbul’da 905 milyon TL'lik dikkat çeken alışveriş!
İstiklal Marşı'mızın ilk kıtasını okur musunuz ?
Son dakika: Atama kararları resmi gazetede! SGK, AFAD ve İŞKUR başkanlarının isimleri değişti
Duble duble milyarlar akıyor!
İstanbul'da yaşamanın maliyeti açıklandı
Milyonlar geçim, Erdoğan gösteriş derdinde! Bağış toplayan Saray seyircisiz konserlere ne kadar harcadı?
İfşa olmuştu: Bayraktar olayında Sedat Peker ayrıntısı
Video çekip yayınlayan sığınmacı kadın ve erkekten Türklere skandal sözler! "Biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz"