Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından yurt dışında ikamet eden vatandaşlar sandığa yönelmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise oy kullanabilmek için ülkeye geri dönüyor. Bu durumdan etkilenenlerden biri de 84 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Sarıkaya.
Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki Karlsruhe Başkonsolosluğu'na oy kullanmak amacıyla giden Mehmet Sarıkaya, yurt dışı seçmen kaydı olmadığı için oy kullanamadı.
Oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşayan Mehmet Sarıkaya'ya, CHP'li Sultan Demir ve CHP Manheim-Baden Birliği yardımcı oldu. Mehmet Sarıkaya, 28 Mayıs Pazar günü oyunu kullanabilmek için Almanya'dan Muğla'nın Datça ilçesine gelecek. Sarıkaya, duygularını şu şekilde ifade etti:
“Ben, Mehmet Sarıkaya. Bundan 72 sene evvel Kore Harbi’ne iştirak ettim, Kore gazisiyim. 1957’den beri Almanya’da yaşamaktayım. Türkiye’deki durum beni çok üzmekte. Bu karanlıktan kurtulmamız, vatanın ve Cumhuriyet’in yeniden temel taşlarını döşeyip, yeniden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümek şartıyla halkı ve kurtuluşu görüyorum. Bunu başarabilirsek çok mutlu olacağım. Bunun için Türkiye’ye gelip oyumu kullanacağım. Bana yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.”
Yeniçağ
Meral Akşener'in üç ay önce söyledikleri yeniden gündem oldu 'Altılı Masa asla dağılmayacak'
Thodex'in kurucusu 'Kripto Tosuncuk'un bomba görüntüsü ortaya çıktı! Yatırımcıların hangi zaaflarını suistimal ettiğinin ipuçlarını vermiş!
O hastane de işin içindeymiş: 'Yenidoğan Katliamı'nda usulsüzlüğü gören doktoru göndermişler
Yasak Teknofest’e işlemedi! Çifte standart isyanı!
Rus zenginlere gelen yaptırımların ardından iktidarın beşli gözdesini büyük korku sardı!
AKP’li vekilin şirketinden İstanbul’da 905 milyon TL'lik dikkat çeken alışveriş!
Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu 'asistanlara baskı yapmadığı için' istifa ettirildi!
Sinem Dedetaş: "Bir yıl boyunca vatandaşa sosyal destek olarak dağıtılması gereken kartların yüzde 90’ı seçim öncesinde dağıtılmış bitmiş"
Meral Akşener’den Erdoğan’a sert tepki! "Memleketimiz ekonomi cahili bir adamın saçma sapan deneyleriyle sınanıyor"
Etiler polis okulu arazisinde ağaç kesimi başladı!