AKP'li eski milletvekilleri, milletvekili ya da belediye başkan adayları rektör koltuğuna oturtuluyor. AKP'li milletvekillerinin eşleri ya da kardeşleri de bu atamalardan nasipleniyor. Halen AKP'li 15 isim rektör olarak görev yapıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, en son AKP eski milletvekili, Maltepe Belediye başkan adayı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Edibe Sözen, Maltepe Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

AKP Yozgat milletvekili adayı Metin Aksoy, iki yıl önce Selçuk Üniversitesi'ne, AKP eski Adana milletvekili Necdet Ünüvar da Ankara Üniversitesi rektörlüğüne getirildi.
İŞTE O İSİMLER
AKP'nin milletvekili adayı Ömer Çomaklı, 2016'dan beri Atatürk Üniversitesi rektörü. AKP eski milletvekili, Cumhurbaşkanı'nın özel doktoru Cevdet Erdöl, 2016'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atandı. AKP eski milletvekili Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektörü. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü'ne 2017 yılında atanan Mustafa Alişarlı, 2013'te AKP Samsun Terme Belediye başkan adayı olmuştu. AKP eski Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 2018'de 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü, AKP milletvekilli Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Karabulut. Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne AKP Konya eski milletvekili Cem Zorlu getirildi. Kars Kafkas Üniversitesi'nde AKP Kars milletvekili adayı Hüsnü Kapu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, AKP Kütahya eski vekili Vural Kavuncu var. Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde AKP Kayseri eski milletvekili Havva Talay Çalış'ın eşi Mustafa Çalış görevli. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 2019'dan beri AKP Van milletvekili adayı Hamdullah Şevli var.

AKP'li 3 rektör görev süresinin sonuna geldi, biri görevinden alındı, biri de istifa etti. AKP İstanbul milletvekili adayı Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Büyük protestolar üzerine istifa etti. Bu göreve daha önce de AKP Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay'ın kardeşi Mehmed Özkan getirilmişti. 2018'de Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Suat Cebeci, AKP'den Sakarya milletvekili adayı olmuştu. AKP Ankara eski milletvekili Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı da yapan Asan, en son Endonezya Büyükelçisi oldu. 2017 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne atanan AKP Şanlıurfa eski milletvekili Mazhar Bağlı, 2020 yılında görevinden alındı.
Kemal Kılıçdaroğlu'na skandal hakaretler! 'Savcılar bakalım şimdi ne yapacak?'115 izlenme
DİKKAT! Seçimde oy pusulasının nasıl olacağı açıklandı!190 izlenme
AKP geri adım hazırlığında: Instagram her an açılabilir!25 izlenme
İzmir’de şehrin tam ortasında oğlu ölen anne açlıktan vefat etti: Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?25 izlenme
YÖK'teki görevden alma skandalının perde arkası ortaya çıktı: Basmışlar istifayı!45 izlenme
Şehit cenazesinde 39 CHP'li gözaltına alındı!468 izlenme
İslamcı yazar Ahmet Taşgetiren isyan etti: Ahlaksızlığın zirve yaptığı nokta!507 izlenme
Yenidoğan çetesi soruşturmasında savcının tehdit edilme nedeni ortaya çıktı52 izlenme
Trafik Vakfı muamması çözüldü: AKP döneminde teklif edildi CHP gelince vazgeçildi!
Mahkeme İBB’yi haklı buldu!
Avrupa’daki Türkleri yakından ilgilendiriyor: AB Almanya’nın Türkleri vatandaşlıktan çıkarmasını ‘uygun’ buldu!
Doku ailesinin avukatı: "Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler geliyor"