Mardinli pazar esnafı Murat Danış, yüksek fiyatlara tepki gösterdi. Murat Danış, "Gördüğünüz gibi, bir şey dememe gerek yok fiyatlar almış başını gidiyor" dedi. Alım gücünün her geçen gün düştüğünü anlatan Danış, üç beş kuruş kazandıklarını, onunla da zar zor geçirdiklerini belirtti.
Fiyatlar hakkında bilgi veren Danış, şunları söyledi:
"Muz 15, çilek 20, kivi 14, domates 12, acı biber 25 lira. Pazarcılık mesleği de ölmüş durumda. Fiyatlar pahalı olduğu için kimse alışveriş de yapmıyor. Yer bedelleri ayrı, poşet fiyatları ayrı. 30 TL yer, 20 TL de çay bedeli ödüyoruz. Plastik kasalar, hepsi fire; aldığımız fiyata dahi satamıyoruz. Poşetin kilosu eskiden 5 TL'ydi, şimdi 30 TL. Her şey ateş pahası, sıfırı tüketmiş durumdayız. Eldeki avuçtakini yiyoruz, şu an cepten yiyoruz. Ahım şahım bir para kazanma olayı yok. Ekmek parası ya çıkıyor ya çıkmıyor. Günü geliyor zararla kapatıyoruz. Milletin derdi, hali ortada. Destek çıkılması lazım. Bu fiyatlar nereye kadar böyle gidecek? Devlet tarafından destek çıkılsa iyi olur."
Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, "Her şey pahalı, zam üstüne zam. Millet ne yapacağını bilmiyor. Açlıktan öldük, kimsenin haberi yok. Nedir bu böyle? Zam, zam; fakirleri düşünmüyorsunuz" diye konuştu.
Hükümete seslenen vatandaş, "Millete böyle yapmasınlar. Hükümet vardır ama hükümete kimse karışmıyor. Nedir bu milletin derdi? Bizim halimiz Suriye gibi olacak" dedi.
Pazar esnafı Mehmet Yubaşçı ise, "Satışlar eskiye göre yarı yarıya düşmüş durumda. Müşteriler bayağı dert yanıyor. Alım gücü de yok, insanlar o yüzden şikayetçiler. Satışlar eskisine göre baya düşmüş. Bütün esnaf olarak geçim sıkıntısı çekiyoruz" diye konuştu. (ANKA)
Resul Emrah Şahan hakkında ikinci tutuklama talebi
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.496 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.425.652'ye, can kaybı da 49.732’ye yükseldi!
Kritik dava 3 Ocak’a ertelendi
İmamoğlu'ndan mektup: "Zindanlarınıza yenilmeyeceğiz"
Herkes iftarda dua ederken, o telefonuyla oynuyordu!
Korkunç olay! Ekmek teknesine el konulmak istenince kendini yaktı!
İYİ Parti’den yeni video ‘Tarihi sen yaz, memlekete bahar gelsin!’
İETT Genel Müdürü istifa etti, ihaleler iptal edildi!
Liseli gencin pahalılık isyanı: "Her şey para para para. Bu kadar pahalı bir hayat görmedim. Okulda yemeği geçtim, su içemiyorum. Su alacak param olmuyor"
Çanakkale Köprüsü’nde zarar büyük
Türkiye’nin en kritik kurumlarındaki mühendisler neden yurt dışına gidiyor?
Suriyeliler sınır güvenliğimizle dalga geçti! Sosyal medyada gülerek paylaştılar
Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan generalden sonra gümrükten valiz kaçıran tim komutanı
Nevşin Mengü'den, Ali Edizer'e sert tepki! "Nazilerden farkları yok"