İktidarın milletin iradesiyle seçtiği başkanlara yönelik operasyonlar ve hemen ardından gelen görevden alma ya da yerine kayyum atama uygulamaları, milyonlarca seçmeni çileden çıkardı.
Son olarak CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanıp görevden alınmasının ardından Beşiktaş’ta düzenlenen protesto gösterisine katılan bir kadının sözleri yaşananlara damga vurdu.
İşte vatandaşın, iktidarın belediyelere yönelik kıskaç harekatına tepkisi:
* Tayyip korkusuna yalandan yere kayyum atıyor, verilen oyları kendisi almak için el koyuyor. Yalan her şeyi yalan dolan. Ama bir CHP’nin hatası şu; baştan ‘yumuşama’ demeyecekti. Böyle adam yumuşamaz. Böyle adama yumruk, sert muhalefet gerekiyor. Biz aç da kalsak, açıkta da kalsak yine onu göndereceğiz, Tayyip Erdoğan’ı. Ona bırakmayacağız bu saltanatı yeter artık diyoruz yeter.
* Geçinemiyoruz, ekonomik şartlar kötü, biz düştük canımızın derdine... Onları görevden neden alıyorlar? Derdin İmamoğlu mu senin? Kayyuma hayır diyoruz, önce zamları durdurun, düzeltin.
* Madem bu kadar kayyum atanıyorsa, Cumhura da kayyum istiyoruz.
* Dünyalar kadar destekçisi de olsa bu kul hakkıdır, insanları yıldırarak nereye kadar... Tamamen gündem değiştiriyor. Ama biz de bütün CHP’li belediyelerin arkasındayız. Kimse bizi yıkamaz.
* Bu bir irade gaspıdır, bunu kabul edemeyiz. Partili değilim, dayanışma için buradayız.
Beşiktaş’taki eyleme katılan CHP üyesi Gülşen Türüt, AKP iktidarının asıl hedefinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.
Uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu kaydeden Gülşen Türüt, şunları söyledi:
“Böyle bir dönem görmedim. İmamoğlu’nun yayındayım, kayyum atamalarının karşısındayım. Verdiğim oyu savunmak için buradayım, emeklinin, yetimin hakkını savunmak için buradayım. Ezilen insanların hakkı için buradayım.
İmamoğlu’ndan korkuyorlar. İmamoğlu cumhurbaşkanı olamasın diye yerine kayyum atamak istiyorlar. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, canımızı verene kadar yanındayız. İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı seçeceğiz.”
Nefes/BirGün
Araba bagajındaki paraların sırrı ortaya çıktı!
Vatandaş etin tadını unuttu, ESK kasasını doldurdu: Kâr artışı yüzde 2 bin 506!
Bakan Koca açıkladı: 31.712 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 558.517'ye, can kaybı 15.531’e yükseldi!
Zeydan Karalar ve Oya Tekin Silivri'de isyan etti: "Ne işimiz var?"
Hariri, Türk Telekom’un parasını bikini mankeniyle yemiş!
Diyarbakır'da bir anaokulu önünde pompalı tüfekle havaya ateş açan 'çocuk' polis müdahalesiyle durduruldu!
Yine eski CIA direktörü sahnede! SBK gitti NBB mi geldi?
Vali Konutu değil saray yavrusu!
Krizin acı fotoğrafı: Borcunu ödemek için böbreğini satılığa çıkardı
RTE 'Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz !'
Skandalları tek tek sayan Barış Atay AKP'lileri çıldırttı! 'Ne tondan söylüyorsanız, öyle karşılık göreceksiniz ve gideceksiniz'
30 Milyar dolar nerede? Hükümetten Kılıçdaroğlu'na '30 milyar dolar' yanıtı: Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu?
Bu yıl 10 Kasım'da okullar tatil! CHP ayağa kalktı: "Yazıklar olsun"
İBB reklamını Kanal 7 kabul etti, NTV ve CNN Türk yayınlamadı