Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehirler arası yolcu otobüslerine araç takip cihazı takılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu uygulamanın 1 Ocak 2024'te yürürlüğe gireceğini açıkladı. Yolcu taşımacılığında kullanılan otobüslere takılacak olan araç takip cihazları sayesinde taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri Bakanlığın 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (UETDS) anlık olarak iletilerek elektronik ortamda takip edilebilecek.
Bakan Uraloğlu, bu uygulamanın vatandaşlara daha güvenli seyahat imkanı sağlayacağını ve korsan taşımacılığın engelleneceğini belirtti. Yolcu taşımacılığı faaliyeti gösteren taşıtların, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde, belirlenen tarihte bu yeni düzenlemeye uymak zorunda olacakları vurgulandı.
Uygulama ile araç takip bilgilerinin UETDS'ye iletilmesi, şoför ve yolcu bilgilerinin de bu sistem üzerinden elektronik olarak iletildiği bir bütünlük sağlayacak. Ayrıca, korsan ve usulsüz taşımacılığın engellenmesi, taşımacı firmaların faaliyetlerinin rekabetçi ve adil bir şekilde devam etmesi hedefleniyor.
CHP'den Taksim'e çelenk bırakmayan AKP'ye: "Milli değerlerle sorunları olduğunu geçmişten biliyoruz"27 izlenme
Emekliler bir kez daha hükümete seslendi: "Hediye ettiğiniz yıl, utanç yılı, kâbus yılı sefalet yılı oldu"34 izlenme
Karşılıksız çek ve protestolu senet sayısı patladı36 izlenme
Kadınlar Gününde öldürülmüştü: Merve Nur cinayetinde şoke eden ayrıntı51 izlenme
Dolar fırladı, yandaş medya Yiğit Bulut’a sarıldı!102 izlenme
TÜİK'in seçim göstergesinde Mart verisi belli oldu44 izlenme
Belediye Başkanıyken 113 bin TL'ye aldığı tesbihi belediyeye ödetmiş45 izlenme
İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Koç "İstanbul’da ölü sayısı 15 bini aştı!"64 izlenme