Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN Projesi, uçağın geliştirme ve ilk blok üretiminde kullanılacak ithal motorların temin süreci ve yerli motor geliştirme çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.
Görgün, yerli motor geliştirme çalışmalarının planlandığı gibi ilerlediğini, KAAN'ın geleceğinin hiçbir şekilde tek bir ülkenin motoruna bağlı olmadığını belirtti.
Görgün, "Seri üretimimizi riske atmamak için yalnızca tek bir kaynağa bağlı kalmıyor, farklı tedarik kanallarıyla çalışıyoruz. KAAN’ın geleceği hiçbir şekilde tek bir ülkenin motoruna bağlı değildir" dedi.

Görgün, milli motor TF35000’in seri üretim sürecinin planlandığı şekilde devam ettiğini, ihtiyaç olması halinde ilk blok uçaklarda motor değişikliğinin mümkün olduğunu vurguladı. “Böyle bir durumda önemli bir takvimsel dezavantaj yaşanacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Savunma Sanayii Başkanlığı’nın kara, hava, deniz ve füze sistemlerinde yerli motor geliştirme projelerini hızla ilerlettiğini belirten Görgün, ANKAIII için TF6000, KIZILELMA için TF10000 ve KAAN için TF35000 motorlarının planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi.
Endonezya’ya ihraç edilmesi planlanan 48 adet KAAN savaş uçağının da milli motorlarla güçlendirileceğini açıklayan Görgün, "Bu kutlu davada mühendislerimize güveniyoruz. KAAN ve yerli motorunu ülkemize kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yerli imkanlar ile ürettiği 5. nesil savaş uçağı KAAN'a tedarik edilecek motorların lisanslarının ABD tarafından durdurulduğunu açıklamıştı.
Fidan, söz konusu motorların teslimatı için kongreden onay beklenildiğini belirterek "Lisansların çıkarılıp motorların gelmesi lazım ki KAAN'ların üretimi başlayabilsin" ifadelerini kullanmıştı.
Yaşanan tedarik sıkıntısı sonrası 48 adet KAAN'ın Endonezya'ya satışına ilişkin imzalanan protokol yeniden gündem olmuştu.
Sözcü
Bartın'da madencilerin cenazesine katılan Erdoğan'dan şok sözler! 'Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık'43 izlenme
Prof. Dr. Sözbilir: "20 kilometre uzunluğundaki fay kırılmaya başladı"61 izlenme
İBB davasında duruşma günü belli oldu7 izlenme
Ekonomide kara tablo! İstanbul'da bir esnaf kendisini dükkânına kapatarak yakmak istedi!106 izlenme
Al sana krizin fotoğrafı! Yüz binlerce işçi işten çıkarıldı!621 izlenme
Milletten kısıp vekile harcıyorlar25 izlenme
Ünlülere yeni operasyon: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltında22 izlenme
Akşener soruyu duyunca öfkelendi: Barzani’yi ben öpmedim!160 izlenme