İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 47 kişinin yargılandığı dava devam ediyor.
Duruşmada sanıkların savunmalarını yapması sırasında, bazı avukatların açıklamaları gerilimi artırdı. Özellikle Avcılar Hospital Başhekimi’nin avukatı tarafından ortaya atılan iddialar mahkeme salonunu karıştırdı.
Avukat, “Savcı Yavuz Engin’in kasten adam öldürme suçundan sorgulanması gerektiğini” iddia etti. Bu iddiaya yanıt veren Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız’ın avukatı ise şu sözlerle savcıyı eleştirdi:
“Bu Cumhuriyet Savcısı, işlenmekte olan suçu yalnızca izlemekle yetinmemeliydi. Önceliği insan hayatını kurtarmak olmalıydı. Ancak kendisi, 10 bebeğin ölümünü seyretmiştir. Bu sebeple, Savcı Yavuz Engin’in kasten adam öldürme suçundan yargılanması gerektiğini düşünüyoruz.”
Bu sert ifadeler mahkeme salonundaki gerilimi iyice artırırken, iddialar savcıyı hedef alan yeni bir tartışmayı başlattı.
Savcı Yavuz Engin, mahkeme salonunda dile getirilen bu suçlamalara sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile tepki verdi. Videoda, Kurtlar Vadisi'nde İskender Büyük karakterine ait olan “Avukatlık soytarılık değil, onurlu bir meslektir” repliği yer aldı. Savcının bu paylaşımı, kısa sürede gündem oldu ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
Duruşmada dikkat çeken bir başka an ise tutuksuz yargılanan Beylikdüzü Medilife Hastanesi Başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz’ın savunması sırasında tüm sanık avukatlarına teşekkür etmesiydi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Bu dava sürecinde avukat bulmakta çok zorlandık. Dosyanın adı bile avukatları korkutuyordu. Ancak şu an burada bizimle olan tüm avukatlara huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.”
Duruşmanın ilerleyen günlerinde mahkeme heyetinin sanıkların iddiaları ve savunmalarını nasıl değerlendireceği merakla bekleniyor.
Sözcü
Adalet Bakanlığı'nda milyonluk ihale skandalı!
Sedat Peker'in arkadaşı bir çocuğa cinsel istismarda bulunurken yakalandı !
Osmangazi Köprüsü 400 milyon dolara satışa çıktı!
2 bin 500 polisin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların birinde corona çıktı!
Sinan Ateş cinayeti davasında flaş tahliye kararı!
Süleyman Demirel'in 'Görevi ne zaman bıracaksınız?' sorusuna verdiği yanıt yeniden gündem oldu
İnan Güney Silivri'den ilk mesajını gönderdi
Bakan Koca açıkladı: 26.099 yeni vaka tespit edildi, 22.024 kişi sağlığına kavuşurken, 157 kişi hayatını kaybetti!
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.602 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.270.299’a, can kaybı da 47.882’ye yükseldi!
Tutuklu Esila Ayık'tan mektup: "Adalete olan güvenimi diri tutacağım"
CHP'li Özkoç'tan Soylu'ya çok sert tepki! "Edebiyat yapmayı bir kenara bırakın, parayı kimler yedi?"
Bursa'da Suriyeliler 400'ü aşkın fabrika kurdu!
İmamoğlu'ndan Avrupalı belediye başkanlarına teşekkür!
Dr. Serdar Savaş'tan bomba sözler ! 'Türkiye’de açıklanan rakamlar, gerçek ölüm rakamlarının kesinlikle altında !'