Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki yıkıcı depremin vurduğu 10 ilden biri olan Hatay’da yıkılan binalar arasında açılışına AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik'in katıldığı SerAl İnşaat'a ait Güçlü Bahçe City adlı site de yer aldı.
İnternet kullanıcıları, depremlerin ardından Çelik'in 2019'da söz konusu sitenin açılışına katıldığını gösteren Twitter paylaşımını bularak, daha dört senelik olan yapının depremde yerle bir olmasına tepki göstermişti.
'HEDEF GÖSTERİLİYORUM' DEDİ
Tepkilerin artması sonucunda SerAl İnşaat’ın Instagram hesabından yapılan Servet Altaş imzalı açıklamada şunlar dendi:
Acımız büyük kayıplarımız çok. Hatay’da yapmış olduğum yüzlerce bina ve toplamda 21 bloktan oluşan sitede maalesef ve üzüntüyle Güçlü Bahçe City’nin iki bloğu ve Ekinci Mahallesi’ndeki Gökkuşağı apartmanı yıkılmıştır. Hakkımda kamuoyunda yaratılmaya çalışan haberlerin hepsi asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.
Altaş, açıklamasında depremlerin şiddetini vurgulayarak, “Yaşadığımız bu felaketten sonra şehrimizde kullanılabilecek bina sayısı yok denecek kadar az. Tüm binalar ya hasar aldı ya da enkaza dönüştü. Asırlardır ayakta duran binalardan tutun daha inşası devam eden yapılar bile yıkıldı” sözleriyle devam etti.
Enkaz altında kalan veya kurtulan insanların yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek ‘kurban seçildiğini’ iddia eden Altaş, açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:
Maalesef bazı medya kuruluşlarının haber yapma adı altında algı değiştirip kurban seçmelerini acıyla izliyoruz. Önceliğimiz hedef aramak değil, hep birlikte canları kurtarmak olmalıdır.

KRT
Kingston Kardeşler Türkiye’deki parasını nasıl geri aldı?69 izlenme
Güneydoğulu iş insanları: 'DEM yüzde 3-4 alır, gerisi İmamoğlu'na...'23 izlenme
30 bin lira maaşı olan bürokrat 11 milyon dolara nasıl daire aldı? Kim bu bürokrat?53 izlenme
Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı!36 izlenme
Milletin başına yeni bir çorap örülüyor!12 izlenme
Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşi bakın kim çıktı!20 izlenme
Kredide tam notlu ülke sayısı 9’a düştü: Türkiye'nin notu çok düşük27 izlenme
Mansur Yavaş’a iftira atan iş adamına başka bir davadan hapis!116 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş polisten 15 kişinin daha bilgilerini istemiş
CHP’nin patlamaya ilişkin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!
CHP’li Mahmut Tanal AKP’li belediyenin usulsüzlüğünü böyle duyurdu: "Günlerdir Urfa’daki kayırmacılığı, torpili, liyakatsizliği eleştiriyoruz. Uyan Urfa’m!”
6 ayda Türkiye'ye gelen 'kaynağı belirsiz' para dudak uçuklattı!