Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturma dosyasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in görevden alındığına yönelik iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Tunç’un sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen soruşturma dosyasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in görevden alındığına yönelik yapılan haberler gerçek dışıdır.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada hazırlanan fezleke, suçun Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev alanına girmesi nedeniyle bağlı olduğu Ağır Ceza Mahkemesinin bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir.
Şüpheliler hakkında da Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne kamu davası açılmıştır.
Cumhuriyet Savcımızın görevden alınması söz konusu olmayıp Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki görevine devam etmektedir.
Ayrıca Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı’nın tehdit edilmesi ile ilgili olarak ve yine aynı konuda diğer şüpheliler bakımından soruşturma Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda titizlikle yürütülmektedir.
Doğruluğunu teyit etmeden, sosyal medyada yargıyı yıpratmaya yönelik dezenformasyon içeren bir yalan haberi ana muhalefet partisinin sözcüsünün paylaşıyor olması da büyük sorumsuzluktur.”
Tele1
İmamoğlu'na bir şehirde daha salon verilmedi! Gerekçe masa tenisi turnuvası18 izlenme
AKP satmaya devam ediyor: 23 yılın rekoru kırıldı10 izlenme
Saray'da kriz büyüyor: Sonucun müessibi olan haramzadeler...97 izlenme
2023 Türkiye’sinde ucuz ekmek kuyrukları son bulmuyor34 izlenme
Şehit olan 10 orman işçisinin kimlikleri belli oldu23 izlenme
Gezi Parkı davasında Osman Kavala hakkında ara karar açıklandı30 izlenme
Zamlar yağmur gibi yağarken akıllara Erdoğan’ın o sözleri geldi: 'Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim, ben'32 izlenme
Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan, doğruları söylersiniz diye bekledim ama' diyerek açıkladı: İşte yurt dışındaki vakıfların Erdoğan ailesi ile ilişkisi!41 izlenme
Milyonlarca emekli yarı aç yarı tok gezerken, iktidar seçim öncesi emeklinin çok beklediği müjdeleri açıkladı!
Levent Gültekin 'Berat Albayrak Erdoğan ile barıştı, 2 hafta içinde Saray'da tekrar görevlendirilecek!'
Geçim sıkıntısı, enflasyon ve gelecek kaygısı: Vatandaş depresyonda
Kışlaya da siyaset girdi! Askeriyeye Erdoğan afişi astılar