Basında ve sosyal medyada 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Ankara özelinde usulsüzlükler yapıldığı iddiaları dile getirilince Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dün bir açıklama yapmıştı.
YSK'nın sitesinde yer alan, YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamasında, iddialar yalanlanarak, "Sandıkların tamamına yakınında siyasi partili üyeler tarafından tutulan, imzalanan, kare kodlu PDF formatındaki tutanaklar müşahitlere verilmiş, sandık başına asılmış, elektronik ortamda YSK ya geldiği anda eş zamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle tutanakların tamamı paylaşılmış ve bugüne kadar (https://sonuc.ysk.gov.tr) adresinden vatandaşların erişimine açılmıştır" diye belirtilmişti.
Açıklamada, YSK'nın internet sitesinde 2014 tarihinden bugüne kadar sandık tutanaklarının tamamının vatandaşlara açık olduğu belirtilirken, "Bugüne kadar siyasi partili üyeler tarafından tutulan bu tutanakların değiştirildiği, eksik geldiği yönünde Kurulumuza tek bir itiraz gelmemesine rağmen, sonuçların değiştirildiğine ve tutanakların eksik olduğuna yönelik algı oluşturmaya çalışılması doğru görülmemektedir" denilmişti.
SİTEYE NE OLDU
YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarından bir gün sonra yaşananlar ise dikkat çekti.
YSK resmi internet sitesinde “Sandık Sonuçları ve Tutanaklar” sekmesini erişime kapatması tartışma yarattı.
Mansur Yavaş’ın “YSK sitesinde 2014 seçimine ait hala eksik tutanaklar var…”diyerek 2014’teki yerel seçimlerde Ankara’daki usülsüzlüğü gündeme getirmesinden sonra YSK'nın resmi internet sitesinde “Sandık Sonuçları ve Tutanaklar” sekmesine erişimin kapatılması şüphe yarattı.
İlgili sayfaya girildiğinde kullanıcılara, “Sistem iyileştirme çalışmaları kapsamında bu sayfa geçici olarak hizmet veremeyecektir” şeklinde bir uyarının çıkması dikkat çekti.
İşte siteye girenlerin karşılaştıkları o uyarı:

Bizzat Sadi Güven'in açıklamasında bahsedilen, "https://sonuc.ysk.gov.tr"adresinin 1 gün sonra "uyarı" linki vermesi, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.
https://odatv.com/yskninsitesindecoksuphelicalisma25011953.html
Bahçeli’nin ‘Öcalan’ tezi çürüdü: Vatandaşlar anket sonuçlarında son noktayı koydu32 izlenme
Eski MASAK Başkan Yardımcısı, MASAK'ın 187 sayfalık İmamoğlu raporundaki gerçekleri açıkladı: "Suç tespiti yok!"27 izlenme
CHP'li belediyenin öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımı engellendi! "AKP eski milletvekili Cemal Öztaylan, rektör ve dekanı arayarak neredeyse hakarete varacak baskılar uygulamış"19 izlenme
Açılışına Ronaldo gelmişti, Demirören AVM borcuna karşılık devredildi48 izlenme
Isparta'daki kesintiden etkilenen abonelere 108 lira ödenecek39 izlenme
Şanlıurfa’da 79 adres daha karantinaya alındı!62 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 50.678 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.849.011'e, can kaybı 33.939’a yükseldi!90 izlenme
YSK Başkanı Ahmet Yener son durumu açıkladı: İşte oy oranları41 izlenme